Foto: Ģirts Raģelis
 
Aktualitātes
28.11.2017

Grupa "Sigma" laiž klajā singla "Aiz naida" videoklipu ar Gunu Zariņu titullomā

Komentē
0

Otrdien, 28. novembrī, mūzikas grupa "Sigma" laidusi klajā videoklipu pirmajam singlam no jaunā albuma "Mitoloģijas". Dziesmas "Aiz naida" vārdu autors ir dzejnieks Kārlis Vērdiņš, savukārt videoklipa režisore ir Inga Tropa un titullomā redzama aktrise Guna Zariņa.

Grupa "Sigma" turpina iesākto sadarbību ar latviešu dzejniekiem. Jaunajā albumā "Mitoloģijas" būs iekļautas 10 dziesmas, kuru pamatā ir ievērojamu latviešu autoru – Kārļa Vērdiņa, Ulda Bērziņa, Annas Auziņas, Ingas Gailes, Marta Pujāta, Ineses Zanderes un Jāņa Rokpeļņa dzejoļi. Pirmajā singlā "Aiz naida", kura radīšanā piedalījies arī komponists Platons Buravickis un stīgu kvartets "EVVEntus", dzirdams Kārļa Vērdiņa dzejolis "Naids" no autora dzejas krājuma "Pieaugušie". Autors pauž prieku, ka par spīti dzejoļa tematikai, dziesma ir izdevusies liriska: "Dzejolis "Naids" tapa, domājot par emocijām, kas pārņem pēc tam, kad beidzas mīlestība – par naidu, kas grib nākt tās vietā, un par vēlēšanos sevī naidu tomēr neielaist, bet saglabāt spēju mīlēt."

Līdz ar pirmo singlu grupa "Sigma" prezentē arī videoklipu, kura tapšanā nozīmīgu atbalstu sniegusi filmēšanas tehnikas nomas kompānija "BBrental", kā arī Latvijas Kultūras akadēmija. Videoklipā "Aiz naida", ko producējusi Marta Kontiņa un uzņēmums "Story Hub", piedalās Jaunā Rīgas teātra aktrise Guna Zariņa. Videoklipu veidojusi režisore un aktrise Inga Tropa kopā ar operatoru Aleksandru Grebņevu. "Tas ir stāsts par cilvēka transformāciju, cenšoties tikt galā ar naida emocijām. Tas nav kliedziens pasaulei, bet gan intīms process, kurā cilvēks ir viens un sastopas ar saviem iekšējiem naida dēmoniem. Ja izdodas tos apvaldīt, tad naida emocijas pārtop mīlestībā," par videoklipu stāsta tā autore Inga Tropa. Videoklipā redzamo tērpu Gunai Zariņai radījusi Latvijas modes zīmola "One Wolf" dizainere Agnese Narņicka. Šeit iespējams ielūkoties arī filmēšanas aizkulisēs, ko iemūžinājis Ģirts Raģelis.

Jau šobrīd interneta biļešu servisā "BezRindas.lv" iespējams iegādāties ierobežotu skaitu ieejas biļešu uz jaunā albuma "Mitoloģijas" atklāšanas koncertiem LKA Nacionālās filmu skolas paviljonā, kas gaidāmi 2018. gada 8. un 9. martā. Iegādei pieejami arī komplekti, kuros ietilpst gan koncerta biļete, gan jaunais grupas "Sigma" albums "Mitoloģijas" par īpaši izdevīgu cenu. Albumu varēs saņemt koncerta dienā, uzrādot biļeti pie ieejas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!