Aktualitātes
26.05.2022

Foto: Piketā pie Saeimas prasa beidzot pieņemt Civilās savienības likumprojektu

Komentē
0

26. maija rītā pie Saeimas notika atbalsta pikets Civilās savienības likumprojektam, kas šobrīd gaida trešo un galīgo lasījumu Saeimā. Ar plakātiem rokās pulcējās vairāki simti cilvēku, prasot pieņemt ilgi gaidīto likumprojektu, kas ļautu savu savienību reģistrēt arī viendzimuma pāriem.

Piketa dalībnieki turēja plakātus ar tādiem uzrakstiem kā "Vienādas tiesības nenozīmē mazākas tiesības tev", "Mēs arī esam Latvija", "Mīlestība ir kristīgā vērtība" un "Vienlīdzība ir demokrātijas pamats", bet sanākušos uzrunāja mītiņa rīkotāju, kustības "Dzīvesbiedri", pārstāvis Kaspars Zālītis.

Kā pirms piketa norādīja "Dzīvesbiedri", šobrīd Saeimā iesniegts 10 Saeimas deputātu parakstītu iesniegumu ar ierosinājumu pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu Civilās savienības likumprojekta trešajam lasījumam līdz šī gada 30. oktobrim. "Dzīvesbiedri" uzsver: ja šis priekšlikums tiks apstiprināts, par likumprojekta pieņemšanu lemtu nākamā Saeima un Satversmes tiesas spriedums, kas uzdod par pienākumu rast regulējumu visu ģimeņu aizsardzībai, netiks izpildīts laikā.

"Ja priekšlikums tiks noraidīts, tad Civilās savienības likumu skatīs 3. jeb galējā lasījumā. Šis ir ārkārtīgi nozīmīgs un vēsturisks pirmais solis visu Latvijas ģimeņu tiesiskajai aizsardzībai. Savukārt, ja šis priekšlikums tiks atbalstīts, tas būs būtisks trieciens neskaitāmām Latvijas ģimenēm, kuras šobrīd nav juridiski pasargātas," norāda "Dzīvesbiedri".

Kaut arī gan ierosinājuma izskatīšana, gan likumprojekta trešais lasījums bija paredzēts 26. maija Saeimas sēdē, pēc Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" frakcijas iesnieguma likumprojekta 3. lasījums no minētās sēdes kārtības izņemts.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!