Foto: Anna Andersone
 
Aktualitātes
05.06.2023

Foto: kultūra dodas Rīgas praidā 2023

Komentē
1

3. jūnijā vairāki tūkstoši cilvēku devās Rīgas praida 2023 gājienā. Starp tiem arī "Satori" draugi un domubiedri, kuri gājienā apvienojās zem iniciatīvas "Kultūra dodas praidā". Šogad "Kultūra dodas praidā" dalībniekiem bija uzticēts arī praida gājiena galvenais simbols –  30 metrus garais svētku karogs.

Iniciatīvu "Kultūra dodas praidā" aizsākām 2015. gadā, lai iestātos par iekļaujošu sabiedrību un LGBTQ+ personu tiesisku aizsardzību. Arī šogad aicinājām citas kultūras organizācijas un radošo jomu pārstāvjus pievienoties mūsu iniciatīvai un ne vien svinēt kopābūšanu, bet arī pievērst uzmanību LGBTQ+ kopienas diskriminācijai, piemēram, pašlaik Saeima apzināti nepilda Satversmes tiesas spriedumu par nepieciešamību ieviest likumisku regulējumu, kas aizsargātu visas Latvijā dzīvojošās ģimenes – arī viendzimuma. 

"Svinēt brīvību un vienlīdzību, manifestēt LGBT+ cilvēku cieņu ir vērtīga un spēcinoša tradīcija, kura veicina gan kopienas iekšējo solidaritāti, gan tās ārējo redzamību un pieņemšanu. Taču praids nav tikai svētki – tas ir vērtību un pilsoniskās stājas apliecinājums, kas loģiski paredz arī izkāpšanu no siltas gultas agrā rītā, lai ar savu fizisko klātbūtni iestātos pret LGBT+ kopienas spītīgu neatzīšanu no likumdevējvaras vairākuma puses. Jo viena lieta, pret kuru politiķi nekad nepaliks vienaldzīgi, ir liels cilvēku skaits, kas solidāri un regulāri iziet ielās ar skaidri formulētu prasību. Uzskatu, ka šis resurss ir jāizmanto daudz aktīvāk, nekā līdz šim to esam darījuši," savā slejā raksta "Satori" redaktors Igors Gubenko.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!