Kirils Ēcis lasa dzeju "Satori" Dzejas diskotēkā. Foto: Ģirts Raģelis
 
Aktualitātes
07.08.2019

Emodži dzeja un lasījumi baseinā: Dzejas dienas 2019 izziņo programmu

Komentē
0

Programmu izziņojis festivāls "Dzejas dienas 2019", kas šogad dažādās vietās Rīgā un pārējā Latvijā norisināsies no 6. līdz 15. septembrim.

Festivāls tiks atklāts 6. septembrī ar lasījumiem "Pilsētas stāsti" mākslas centrā "Noass", un arī turpinājumā norisināsies virkne dažādu lasījumu: ar savu dzeju iepazīstinās "Literārās akadēmijas" un nometnes "Aicinājums" dalībnieki, Ķīpsalas peldbaseinā uzstāsies Ērika Bērziņa, Eduards Aivars, Henriks Eliass Zēgners, Jānis Tomašs, Kirils Ēcis un Andra Manfelde, metafiziskajai dzejai pievērsīsies Artis Ostups, Uldis Bērziņš, Raimonds Ķirķis un citi, viesu vakarā uzstāsies Balkānu reģiona autori: albānis Parids Teferiči, maķedonietis Ģoko Zdraveskis un serbs Petars Matovičs kopā ar atdzejotājiem, notiks arī atsevišķs "Baltijas valstu vakars", "Klasiķu dzejas vakars", "Dzejas maratons" un "Ceļojums ar dzejniekiem", kas šoreiz vedīs pa Ziepniekkalnu.

Dzejas dienu laikā atvēršanas svētkus piedzīvos arī vairākas grāmatas: Toma Treiberga trešais krājums "Biezoknis", Ineses Zanderes sastādītā ikgadējā bērnu dzejas gadagrāmata "Garā pupa" un Dzintara Soduma grāmata "Sodums. Post Scriptum".

Tāpat Dzejas dienās tiks atklāta emodži dzejas izstāde Raiņa un Aspazijas mājā, notiks divi Montai Kromai veltīti pasākumi: "Literatūre Montas Kromas Rīgā" un "Montas Joga", dzejas gada jaunos krājumus varēs iepazīt pasākumā "Atvērt nevar aizvērt", savukārt dzejas un kino simbioze norisināsies "Dzejas kino vakarā".

Ar diviem pasākumiem Dzejas dienās piedalīsies arī "Satori" – 7. septembrī plkst. 18:00 "Noasā" notiks diskusija "www.internets.lv/dzeja 404 error not found" par dzeju interneta laikmetā, savukārt tās pašas dienas vakarā no plkst. 21:00 aicināsim ikvienu uz "Dzejas diskotēku" MVT Vasaras mājā Esplanādē.

Ar pilnu Dzejas dienu programmu iespējams iepazīties šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!