Foto no piketa Civilās savienības likumprojekta atbalstam.
 
Aktualitātes
02.06.2022

Deputāti "norauj" kvorumu, lai nepieļautu Civilās savienības likuma pieņemšanu

Komentē
0

Šodien, 2. jūnijā, Saeima balsoja par Civilās savienības likumprojektu 3. un galīgajā lasījumā, taču kvoruma trūkuma dēļ likumprojekts netika pieņemts.

Lai Saeima būtu lemttiesīga, balsojumā jāpiedalās vismaz 50 deputātiem, taču šajā balsojumā piedalījās tikai 39 parlamentārieši no partijām "Jaunā vienotība", "Attīstībai/Par", "Jaunā konservatīvā partija", kā arī atsevišķi partijām nepiederoši deputāti. Balsojumā nepiedalījās "Nacionālā apvienība", "Saskaņa", neatkarīgie un vairāki partijām nepiederoši deputāti.

"Saskaņa", kas iepriekšējos divos lasījumos atbalstījusi Civilās savienības likumprojektu, jau iepriekš paudusi, ka nepiedalīsies balsojumā – viņu ieskatā, lai nodrošināt nepieciešamo balsu vairākumu Civilās savienības likuma virzīšanai galīgajā lasījumā, tika "nopirkta" Juridiskās komisijas locekļa Aivara Geidāna balss. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis resorisko pārbaudi par iespējamo ietekmēšanu, un to kā iemeslu nepiedalīties balsojumā minējis Jānis Iesalnieks no "Nacionālās apvienības", kurš gan jau iepriekš paudis apņēmību novilcināt likumprojekta izskatīšanu līdz nākamajam Saeimas sasaukumam un šajā sēdē tiks izskatīts arī viņa un vēl vairāku deputātu parakstīts iesniegums par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu līdz 30. oktobrim.

"Attīstībai/Par!" frakcijas vadītājs Juris Pūce sarunā ar medijiem kvoruma "noraušanu" nosaucis par nekorektu praksi un solījis turpināt darbu, lai likumprojekts tomēr tiktu pieņemts.

"Šobrīd Civilās savienības likums atkal karājas gaisā, un nāktone neskaitāmām ģimenēm vēljoprojām ir neskaidra. Turpinājums sekos..." lakoniska ir kustība "Dzīvesbiedri".

Tiek plānots, ka likumprojekts atkal tiks skatīts kādā no nākamajām Saeimas sēdēm.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!