Aktualitātes
19.10.2022

Darbu uzsāk Latvijas Literatūras gada balvas 2023 eksperti

Komentē
0

Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) rīkotāji izziņojuši jauno ekspertu komisiju, kam uzticēta 2022. gadā Latvijā iznākušo darbu izvērtēšana.

LALIGABA ekspertu komisijā turpmākos mēnešus strādās: Latvijas Radio 1 kultūras žurnāliste Anda Buševica, tulkotājs un atdzejotājs Dens Dimiņš, viens no ražīgākajiem iepriekšējo LALIGABAS balvu nominantiem un ieguvējiem; rakstniece, publiciste un teoloģe Ilze Jansone, rakstījusi recenzijas par jaunāko latviešu literatūru dažādos Latvijas kultūras medijos, šobrīd studē literatūrzinātni doktorantūras programmā; ilustratore un dzejniece Lote Vilma Vītiņa, pērnā gada LALIGABAS spilgtākā debitante; literatūrzinātnieks, profesors Ojārs Lāms, kura interesi vienmēr saistījusi arī jaunākā latviešu literatūra; dzejnieks, reklāmas speciālists, divu romānu autors Andris Akmentiņš, dzejniece, atdzejotāja, tulkotāja, redaktore Ingmāra Balode, LALIGABA 2023 ekspertu komisijas priekšsēdētāja, tulko un atdzejo galvenokārt no poļu, bet arī no vairākām citām valodām.

2022. gadā Latvijā izdotos literāros darbus izvērtēs un nominēs šādās kategorijās – labākais dzejas darbs, labākais prozas darbs, labākais Latvijas autora oriģinālliteratūras darbs bērniem, labākais ārvalstu literatūras tulkojums latviešu valodā un spilgtākā debija literatūrā. Eksperti izvirzīs arī kandidātus speciālbalvai un mūža balvai Latvijas literatūrā.

Pieteikumi iesniedzami LU LFMI – Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Mūkusalas iela 3, nākot pa darbinieku ieeju no Valguma ielas puses (no trešdienas līdz piektdienai laikā no 9:00 līdz 17:00, pirms tam sazinoties pa tālr. 28270431 vai rakstot uz: [email protected]; ja nav iespēja atnest norādītajos laikos, e-pastā precizēt citu laiku). Pieteikumi iesniedzami brīvā rakstiskā formā, pievienojot 3 darba izdevuma eksemplārus, kā arī nosūtot darba elektronisko versiju (*pdf vai *epub formātā) uz e-pastu [email protected].

Balvas nolikums pieejams šeit.

Latvijas Literatūras gada balva (LALIGABA) ir gada nozīmīgākais notikums literatūras nozarē Latvijā. Tas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinības izteikšanu autoriem par gada izcilākajiem Latvijas rakstniecībā publicētajiem darbiem.

Balvu organizē LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts, Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!