Aktualitātes
08.07.2020

Dailes teātris un "Kvadrifrons" iestudē komēdiju "Sidraba šķidrums"

Komentē
0

23. jūlijā pirmizrādi piedzīvos Dailes teātra un apvienības "Kvadrifrons" pirmā kopīgi veidotā izrāde "Sidraba šķidrums".

Kā norāda izrādes veidotāji, tā "ar melnā humora, politnekorektuma un ironijas pilnu skatienu aicinās pievērsties pandēmijas ēnā piemirstiem, taču ne mazāk būtiskiem jautājumiem": Vai Latvijai vajadzētu ratificēt Stambulas konvenciju? Vai konservatīvo vērtību piekritēji aizmirsuši, ka dzīvo divdesmit pirmajā gadsimtā? Kā vairojas sliekas? Un visbeidzot – kas kopīgs viendzimuma pāriem un vampīriem?

Izrādes notikumi risinās kādā vasaras naktī, laikā no saulrieta līdz saullēktam. Sešu trīsdesmitgadnieku kompānija gatavojas kopīgi rīkotām kāzu svinībām, taču nenojauš, ka ilgi gaidītais un priecīgais notikums izvērtīsies nežēlīgā kaujā par iespējamo labāko vērtību sistēmu. Izrāde, kam dots žanra apzīmējums "Kauja pie kritenes. Komēdija", cenšas noskaidrot – kā un vai iespējams rast saprašanos laikā, kad sabiedrībā saduras divas polarizētas pasaules?

"Sidraba šķidrums" top Dailes teātra sadarbībā ar teātra trupu "Kvadrifrons". Šī ir pirmā abu teātru kopīgi iestudētā izrāde, kas savu pirmizrādi piedzīvos 23. jūlijā.

Izrādes režisore ir Paula Pļavniece. Lomās Inita Sondore, Alise Danovska, Mārtiņš Upenieks, Niklāvs Kurpnieks, Andris Bulis, Toms Veličko vai Kaspars Dumburs. Izrādes scenogrāfijas un kostīmu autori – Klāvs Mellis un Ance Strazda ("Kvadrifrons"). Muzikālās partitūras autors – Kārlis Tone ("Kvadrifrons"), horeogrāfs – Rūdolfs Gediņš, bet gaismu mākslinieks – Jānis Sniķers ("Kvadrifrons").

Izrāde būs skatāma 23. un 26. jūlijā, kā arī 19. un 20. augustā. Biļetes iespējams iegādāties vietnē "Bilesuparadize.lv".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!