Aktualitātes
15.05.2020

"Arterritory" atver virtuālo galeriju mākslinieku atbalstam

Komentē
1

Kultūras un mākslas portāls "Arterritory.com" atvēris savu virtuālās galerijas telpu "Atbalstissimo", kur apskatāmi un nopērkami pazīstami Latvijas mākslinieku darbi. Kā norāda portāla veidotāji, galerija veidota ar mērķi atbalstīt vietējos māksliniekus un palīdzēt pārvarēt krīzi.

Kā norāda galerijas veidotāji, projekta ideja ietverta tā nosaukumā "Atbalstissimo", kas sevī apvieno divus vārdus – itāliešu spirgto "bravissimo" un latviešu nopietno "atbalsts", un tas iecerēts kā solidaritātes platforma, tāpēc 90 procenti mākslas darba vērtības tiešā veidā nonāks pie to radītājiem.

"Māksla ir viena no globālās pandēmijas izraisītās krīzes smagāk skartajām nozarēm un vienlaikus būtiska šodienas nepieciešamība, jo spēj gan iedvesmot, gan palīdzēt uz pasauli paraudzīties no cita, varbūt neierastāka skatpunkta. Mākslas darbi spēj telpā un skatītājā sēt enerģiju, kreativitāti un vitalitāti, kas darbojas kā katalizators izšķirīgos mirkļos. Izcilas mākslas stāsts ir ilgtspējīgs un nepārejošs, un tam var būt izšķiroša nozīme dzīves pavērsienos. Mūsuprāt, "Arterritory.com" ir lieliska vieta, kas šai sarežģītajā laikā spētu kļūt par mākslinieku atbalsta punktu un vienlaikus sniegtu iespēju ikvienam piepildīt vēlmi savā privātajā dzīves vai biroja telpā ienest mākslu," raksta "Arterritory.com".

Šī projekta reklāmas rullīti radījusi māksliniece Katrīna Neiburga sadarbībā ar Antonu Georgu Graudu.

Šobrīd "Arterritory.com" virtuālajā galerijā savus darbus izlikuši astoņi spilgti Latvijas mākslinieki, kas pārstāv visdažādākās paaudzes, – Māris Bišofs, Andris Eglītis, Miķelis Fišers, Kaspars Groševs, Maija Kurševa, Sarmīte Māliņa&Kristaps Kalns, Ģirts Muižnieks, Artūrs Virtmanis.

 

Šis ir grūts laiks arī pašam portālam "Artteritory", jo krīzes dēļ pilnībā apsīcis tā galvenā sponsora – SIA "Alfor" – finansējums. ""Arterritory.com" komanda apzinās, cik savstarpējā solidaritāte ir būtiska grūtos brīžos. "Arterritory.com", kas lasītājiem pieejams trijās valodās (latviešu, angļu un krievu) un ir lielākais vizuālās mākslas medijs Latvijā, līdz šim bijis galvenokārt privāti atbalstīts projekts. Kopš dibināšanas brīža tā lielākais atbalstītājs bija SIA "Alfor" – daudzu Latvijas kultūras projektu mecenāts, ļaujot nodrošināt Latvijas mākslas ainas dokumentāciju, radošu ideju īstenošanu, kā arī nostiprināt "Arterritory.com" un Latvijas mākslas ainas pozicionējumu vietējā, Baltijas un arī starptautiskajā telpā. To augstu novērtējam un esam ļoti pateicīgi. Līdz ar ārkārtas situācijas izsludināšanu valstī "Arterritory.com" – līdzīgi kā virknei citu mākslas un kultūras iniciatīvu Latvijā – SIA "Alfor" finansējums tika pilnībā pārtraukts. Mums nācās šķirties no lielākās daļas līdzšinējās un lieliskās komandas. Šie divi mēneši, kas aizvadīti "Covid-19" krīzes laikā, strādājot bez finansējuma, "Arterritory.com" redakcijai nav bijuši viegli, taču vienlaikus tie apliecina, cik nozīmīga izdzīvošanai un radošumam ir apkārtējo atsaucība, labi vārdi un nesavtīga vēlme palīdzēt. Mums ir izdevies saglabāt portālu, kā arī īstenot virkni jaunu iniciatīvu. To vidū solidaritātes projektu "Ko dara mākslinieks/-ce?", kurā piedalījušies vairāk nekā 50 mākslinieki no visas pasaules."

Apmeklēt virtuālo galeriju iespējams šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!