Aktualitātes
23.03.2021

Tiešsaistē notiks "Rīgas Mazākā aktu izsole"

Komentē
0

Šī gada 7. aprīlī plkst. 20:00 norisināsies "Rīgas Mazākā aktu teleizsole" jeb otrā digitālā "Rīgas Mazākā izsole", kas būs pieejama apmeklējumam tiešajā translācijā Fon Stricka villas mājaslapā.

"Rīgas Mazākā galerija" turpina 2020. gadā sākto izsoļu sēriju, kurā iespējams iegādāties Latvijas laikmetīgās mākslas darbus.

Pirmā 2021. gada "Rīgas Mazākā izsole" būs veltīta akta tematikai un tajā piedalīsies 10 dažādu paaudžu mākslinieki, kuri savā daiļradē pievērsušies tradicionālajam aktam, kā arī apskatījuši to dažādos kontekstos – gan no seksualitātes skatupunkta, gan abstrakti, gan kā ideju par rīcību un mākslinieka atbildību. "Akts mākslā saistās ar kaila ķermeņa attēlojumu, taču izsoles kontekstā konceptuāli būtiska ir spēlēšanās ar šī vārda iespējamām interpretācijām un jēdzieniskajiem salīdzinājumiem. Piemēram, no angļu valodas aizgūtais vārds act nozīmē darbību, uzdrīkstēšanos un izvēlēto mākslinieku darbus iespējams aplūkot arī šādā kontekstā," stāsta pasākuma rīkotāji.

"Rīgas Mazākā aktu teleizsole" norisināsies tiešsaistē un izsoles gaitu papildinās vakara vadītāju saruna par aktu mākslā, kā arī muzikāli priekšnesumi un intelektuāli izklaidējošas performances. Izsoles norises laikā būs pieejams lozes solīšanas tālruņa numurs, pa kuru zvanot, solītājam jānosauc savs vārds, uzvārds un piedāvātā naudas summa par konkrēto mākslas darbu.

Mākslas teleizsolē būs iespējams iegādāties SkujaBraden, Kristiana Brektes, Krišjāņa Elvika, Ivetas Gabaliņas, Ivara Heinrihsona, Brendas Jansones, Maijas Kurševas, Sandija Ruļuka, Sabīnes Verneres un Artūra Virtmaņa darbus.

Izsoles mērķis ir veicināt laikmetīgās mākslas kolekcionēšanu un pievērst uzmanību eksperimentālu vizuālās mākslas projektu nepieciešamībai.

Izsoli organizē "Rīgas Mazākā galerija", izsoli vadīs Marija Linarte un Iveta Pole.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!