Aktualitātes
14.09.2022

Notiks publiska diskusija par mākslas lomu kara laikā

Komentē
0

Pasākumu ciklu  "Līdzdalības darbnīcas", kurā mākslinieki aicināja iedzīvotājus dažādos veidos reaģēt uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, noslēgs diskusija par paveikto un mākslas valodas lomu, sarunājoties par karu Ukrainā.

2022. gada martā, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā un paužot atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem, Medicīnas vēstures muzejs sadarbībā ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centru divu nedēļu garumā rīkoja Līdzdalības darbnīcu ciklu, kurā 15 mākslinieku vadībā, izmantojot dažādas laikmetīgās mākslas tehnikas, tika pētītas un praktizētas dažādas aktīvisma un protesta formas. Līdzdalības darbnīcas turpinājās arī septembrī.

15. septembra diskusijā "Māksla sarunāties kara laikā" dažādu jomu pārstāvji reflektēs par gūto pieredzi un laikmetīgās mākslas lomu sociālpolitisku jautājumu risināšanā un sabiedrības iesaistīšanā krīzes situācijās. 

Sarunā piedalīsies Latvijas Transatlantiskās organizācijas ģenerālsekretāre, Latvijas Universitātes Politikas zinātnes nodaļas pasniedzēja un pētniece Sigita Strūberga, filozofs, publicists un uzņēmējs, Latvijas Universitātes docents un vadošais pētnieks Igors Gubenko, māksliniece un pilsoniski aktīva teātra un kino režisore Krista Burāne, mākslinieks Krišs Salmanis. Sarunas moderatore būs Solvita Krese, Latvijas Laikmetīgās mākslas centra vadītāja un kuratore.

Diskusijas sākums plkst. 18:00, tā notiks festivāla mājvietā Pils ielā 23. Diskusijas tiešraidei varēs sekot līdzi Latvijas Laikmetīgās mākslas centra Facebook lapā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!