Aktualitātes
25.02.2022

"Forum Cinemas" pārtrauc demonstrēt Krievijā producētās filmas un izrādes

Komentē
0

Kinoteātris "Forum Cinemas" pārtrauks izrādīt Krievijā producētās filmas un baleta izrādes, teikts kinoteātra oficiālajā paziņojumā.

"Solidarizējoties ar Ukrainu un tās tautu, kas šobrīd piedzīvo Krievijas militāro agresiju, uz nenoteiktu laiku pārtraucam izrādīt Krievijā producētās filmas un baleta izrādes," savos sociālo tīklu kontos raksta kinoteātris, komentāros izpelnoties gan atbalstu, gan nosodījumu.

"Forum Cinemas" pārvaldītais kinoteātris "Kino Citadele" ir pašlaik lielākais Latvijas kinoteātris, kura 14 zālēs gadā tiek izrādītas ap 100 filmas. "Forum Cinemas" ir Somijas uzņēmuma "Finnkino" Oy meitas uzņēmums Latvijā.

Jau ziņots, ka arī citas Latvijas kultūras organizācijas publiski paziņojušas par atbalsta pasākumiem Ukrainai, piemēram, Latvijas Nacionālā opera un balets turpmāk vairs nesadarbosies ar viesmāksliniekiem, kas nebūs publiski pauduši nosodījumu Krievijas agresijai, savukārt kinoteātris "Kino Bize" šonedēļ visus biļešu ieņēmumus ziedos Ukrainas atbalstam. 25. februārī pie Kongresu nama arī notiks Latvijā populāru mūziķu koncerts "Ukrainas brīvībai", ko varēs noskatīties arī tiešraidē LTV1 kanālā un sociālajos medijos.

24. februrārī kultūras ministrs Nauris Puntulis arī izplatīja publisku uzsaukumu kultūras nozarei solidarizēties ar Ukrainu, tostarp, Latvijas māksliniekiem rūpīgi pārdomāt uzstāšanos Krievijā.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!