Foto: LTV
 
Aktualitātes
03.07.2020

Cēsu Mākslas festivālā notiks Silvijai Radzobei veltīta basketbola spēle

Komentē
0

Pirmos programmas pieturpunktus izziņojis šīgada Cēsu Mākslas festivāls: izstādes, konkoncertus, kinoprogrammu, teātra izrādes, kā arī šogad mūžībā aizgājušajai teātra kritiķei Silvijai Radzobei veltītu teatrālu basketbola spēli ar Latvijas garāko aktieru piedalīšanos.

Mākslas festivāls "Cēsis 2020" norisināsies no 25. jūlija līdz 28. augustam, un tā uzmanības fokusā ir skaņa, lai "Covid-19" pēckrīzes laikā, kad taktilās maņas ir ierobežotas, trenētu klausīšanās un sadzirdēšanas prasmes.

Cēsu Laikmetīgās mākslas centrā no 25. jūlija līdz 28. augustam norisināsies vizuālās mākslas izstāde "Skaņa, ko redzam. Telpa, ko dzirdam", kurā būs skatāmi mākslinieku Kaspara Groševa, Pētera Līdakas, Artūra Puntes un Jēkaba Voļtovska, Kriša Salmaņa, Kristapa Ģelža un Ģirta Biša darbi. Tāpat varēs dzirdēt četrpadsmit mākslinieku, antropologu, šamaņu, filozofu, dizaineru, kuratoru u.c. pārdomas par lielajiem jautājumiem, kurus aktualizējusi krīze. Objekts "Planētas detokss un dziedināšana" tapis sadarbībā ar mākslas un kultūras portālu "Arterritory.com". Izstādes kuratores ir Daiga Rudzāte un Žanete Skarule.

"Skaņa, ko redzam. Telpa, ko dzirdam" ir arī filozofa Ulda Tīrona veidotās festivāla kino programmas nosaukums.

Festivāla atklāšanā 25. jūlijā Gaujas krastos pie Cēsīm gaidāms muzikāli performatīvs piedzīvojums, kurā piedalīsies koris "Kamēr...", 31. jūlijā gaidāma Radio kora koncertprogramma Sigvarda Kļavas vadībā Cēsu Sv. Jāņa baznīcā, bet 8. augustā Cēsīs būs brīvdabas notikums, kurā mēmais kino – Bastera Kītona komēdija "Šerloks jaunākais" – satiksies ar D. Šostakoviča simfonisko mūziku. Šī vakara sākuma daļā skanēs D. Šostakoviča 1. klavierkoncerts Reiņa Zariņa, Jāņa Porieša, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un diriģenta Andra Pogas interpretācijā.

Savukārt, festivāla teātra programmā gaidāmas divas klātienes un viena digitālā izrāde, kā arī īpaša teatrāla performance "Silvijai Radzobei veltīta basketbola spēle" ar Latvijas garāko aktieru piedalīšanos.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!