Luīze Pastore. Foto: Ģirts Raģelis.
 
Aktualitātes
24.07.2022

Baltvilka balvu par gada labāko grāmatu bērniem saņem Luīze Pastore

Komentē
0

24. jūlijā Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā 18. reizi pasniegtas Jāņa Baltvilka balvas rakstniecībā.

Godalgu par gada labāko grāmatu bērniem saņēmusi rakstniece Luīze Pastore par darbu "Laimes bērni", ko ilustrējusi Evija Pintāne un izdevis apgāds "Liels un mazs", savukārt kā labākā bērnu un jauniešu grāmatu ilustratore godināta Gundega Muzikante par ilustrācijām Juhani Pitsepa garstāstam "Ir mēness zelta kuģis" un Ineses Paklones dzejoļu krājumam "Zvēru barošana".

AS "Latvijas valsts meži" balva "Jaunaudze" par debiju bērnu literatūrā un grāmatu mākslā pasniegta Renātei Bērantei un Sabīnei Baumanei par grāmatu "Kur es biju, kad es nebiju jeb stāsts par Monti", kas ieguva visvairāk balsu arī LSM lasītāju balsojumā.

Savukārt Jāņa Baltvilka balvas starptautiskie laureāti ir Pitseps un tulkotāja Marika Muzikante par garstāstu "Ir mēness zelta kuģis".

Svētdien ceremonijā tika apbalvoti arī pārējie šā gada balvas nominanti: Inese Paklone, Lote Vilma Vītiņa, Inese Zandere, Laura Vinogradova, Anna Vaivare, Anete Bajāre-Babčuka, Ūna Laukmane, Evija Pintāne un Iveta Troalika.

Šogad balvas žūrijā darbojās literatūrzinātnieces Ilze Stikāne un Rudīte Rinkeviča, mākslas vēsturniece Baiba Nurža, mākslinieces Indra Sproģe un Dace Ziemele, kā arī režisore Krista Burāne.

Jau vēstīts, ka svētdien, svinot rakstnieka Jāņa Baltvilka dzimšanas dienu, 18. gadu pēc kārtas tika pasniegta starptautiskā Jāņa Baltvilka balva bērnu literatūrā un grāmatu mākslā.

Jāņa Baltvilka balvas uzdevums ir veicināt bērnu literatūras attīstību Latvijā, tās starptautisko atpazīstamību, kā arī stiprināt grāmatu lasīšanas tradīcijas sabiedrībā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!