Māris Vītols un Elmārs Seņkovs.
 
Aktualitātes
01.08.2023

Elmārs Seņkovs skaidro aiziešanas iemeslus

Komentē
1

Šodien notikušajā sezonas atklāšanas preses konferencē Nacionālā teātra mākslinieciskais vadītājs Elmārs Seņkovs apstiprināja, ka pamet savu amatu, un skaidroja lēmuma iemeslus. Savukārt teātra jaunais vadītājs Māris Vītols norādīja, ka vismaz tuvākajās sezonās teātris strādās bez mākslinieciskā vadītāja.

Seņkovs žurnālistiem norādīja, ka lēmums atstāt amatu pieņemts pēc ilgām sarunām ar Māri Vītolu. Tajās izkristalizējies, ka, atšķirībā no iepriekšējā direktora Jāņa Vimbas, Vītols Seņkovam nav gatavs dot pilnīgu māksliniecisko brīvību repertuāra plānošanā un režisoram šāda sadarbības forma neesot pieņemama. "Māra Vītola veidotais modelis nav ne pareizs, ne nepareizs, bet viņš ir izvēlējies aktīvi iesaistīties mākslinieciskā procesa veidošanā," norādīja Seņkovs, piebilstot, ka neredz sevi šādā sadarbības formā.

Kā skaidroja Vītols, Seņkovam piedāvāta vieta paplašinātā mākslinieciskā padomē, kur darbotos četri teātra profesionāļi, tostarp viņš un Seņkovs, taču Seņkovs šādu piedāvājumu noraidījis, argumentējot, ka par šāda modeļa neefektivitāti pārliecinājies jau Vimbas laikā. "Es neredzu, kā varētu strādāt ar mākslinieciskās komisijas modeli," norādīja Seņkovs, uzsverot, ka šis bijis vienīgais iemesls, kāpēc lemts pamest amatu – citos jautājumos par teātra attīstību viņa un Vītola domas sakritušas.

Preses konferencē Seņkovs pārmeta Kultūras ministrijai sasteigtu un necaurspīdīgu jaunā vadītāja izvēles procesu, kurā netika iesaistīts. "Šeit mēs tikām iemesti neērtā situācijā. Vadības maiņai ir jābūt, bet tā nāca negaidīti un nepareizā laikā," izteicās Seņkovs.

Vītols arī ieskicēja teātra jauno darbības modeli: tuvākajās sezonās repertuāru plānos mākslinieciskā padome divu cilvēku sastāvā – viņš kopā ar teātra literārās daļas vadītāju Ievu Struku.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!