Aktualitātes
17.03.2020

Tiešsaistē par brīvu skatāma arī filma "Mērijas ceļojums"

Komentē
0

Savā dzimšanas dienā, 17. martā, režisore un kulturas žurnāliste Kristīne Želve brīvpieejā publicējusi filmu "Mērijas ceļojums" (2018).

Kā feisbuka ierakstā norāda Kristīne Želve, piespiedu izolācija viņu mudinājusi sekot citu kinoveidotāju piemēram un mājās palicējus iepriecināt ar sevis veidotu filmu. "Svinēšu, līdzīgi kā daudzi mani kolēģi, ieliekot brīvpieejā "Mērijas ceļojumu", filmu, kas man ir pēdējo gadu svarīgākais ceļojums. Varbūt šis ir brīdis, kad to pārskatīt," raksta Želve. Jau ziņots, ka nedēļas nogalē tiešsaistē bija skatāma filma "Homo novus", savukārt veselas trīs filmas brīvpieejā piedāvā "Deep Sea Studios".

Filma "Mērijas ceļojums" ir stāsts par Mēriju Grīnbergu, kura Otrā pasaules kara laikā izglāba lielu daļu Latvijas muzeju kolekciju.

"Otrā pasaules kara beigās vācu armija atkāpjoties ņēma līdzi arī 700 kastes ar Latvijas muzeju kolekciju vērtībām. Ja nebūtu bijis jaunas sievietes, vārdā Mērija Grīnberga, daudzas Latvijas muzeju zāles šobrīd būtu tukšas - viņa bija vienīgā brīvprātīgā, kas 1944. gadā devās līdzi vilcienam ar Latvijas mākslas vērtībām un kopā ar tām atgriezās Rīgā. Vācu okupācijas spēki tās centās izvest, padomju okupācijas spēki atveda atpakaļ; Mērija savu pienākumu izpildīja līdz galam. Pateicības vietā par paveikto Mērija tika atlaista no darba muzejā un viņas turpmāko dzīvi pavadīja nerimstošās aizdomas," vēsta filmas anotācija.

Filmā Mērijas Grīnbergas lomā redzama Latvijas Nacionālā teātra aktrise Daiga Kažociņa, savukārt viņas mātes – arī Mērijas Grīnbergas – lomā aktrise Marina Jaunaus.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!