Aktualitātes
14.03.2020

"Deep Sea Studios" piedāvā bez maksas noskatīties trīs filmas

Komentē
0

Kamēr valstī izsludināta ārkārtējā situācija ar mērķi ierobežot vīrusa "Covid-19" izplatību un kultūras dzīve Latvijā un visā Eiropā ir apstājusies, filmu studija "Deep Sea Studios" un kinorežisors Matīss Kaža piedāvā iespēju interneta lietotājam bez maksas jebkur pasaulē noskatīties trīs studijā veidotas filmas.

Studija piedāvā noskatīties starptautiski godalgoto dokumentālo filmu "Vienu biļeti, lūdzu!", dokumentālu portretstāstu "Vīrietis un dālijas" par dzīvi mūsdienu Latvijas laukos, kā arī spēles īsfilmu "Meierholda lidojums", kurā krievu avangarda režisoru Vsevolodu Meierholdu atveido Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš. Par simbolisku samaksu interneta vidē iespējams noskatīties arī tikko kā uz kinoekrāniem nonākušo Matīsa Kažas jaunāko pilnmetrāžas dokumentālo filmu "Klejotāji".

Matīsa Kažas pilnmetrāžas dokumentālā filma "Vienu biļeti, lūdzu!" (2017) ir dokumentāls stāsts par Nikiju Kokrenu – pasaulē kaislīgāko teātru apmeklētāju. Šī indiešu izcelsmes kundze, kurai ir jau 78 gadi, katru dienu pēdējos 25 gadus noskatās vismaz vienu Ņujorkas teātra izrādi. Tomēr ne visi ir sajūsmā par viņas kaislību – Brodvejas teātru darbiniekiem viņa ir īsts bieds. Pazīstama kā nekārtību cēlāja un blēde, Nikija visiem līdzekļiem cenšas iegūt pēc iespējas vairāk brīvbiļešu, bet, iekļuvusi teātrī, mēģina ieņemt vislabākās vietas un dažkārt teātros ietur pat maltītes. Viņa sevi uzskata par īstenu teātra mākslas mīļotāju, kuras ikdienā materiālām lietām nav nozīmes. Taču kur beidzas aizrautīga kaislība un kur sākas atkarība? Filma plūkusi laurus Stokholmas "Tempo",  Ņujorkas "Winter Film Awards" un citos kinofestivālos.

LTV žurnālista Gunta Bojāra debijas filma "Vīrietis un dālijas" (2018) ir 38 minūšu garš dokumentāls portretstāsts par Dzintaru Bumbieru, jaunu vīrieti no Dundagas, kuram māte mantojumā atstājusi unikālu retu dāliju kolekciju. No vienas puses, viņš ir devis solījumu par dālijām rūpēties, no otras puses – aiz dālijām stāv viņa paša dzīves rūgtums. Filma poētiskā veidā reflektē par dzīvi mūsdienu Latvijas laukos. Arī par vientulību, kas filmas galvenajam varonim nav sveša. Dzintara Bumbiera solījums mātei kļūst par vienu no viņa dzīves uzdevumiem, taču laiks iet un dāliju paliek arvien mazāk un mazāk.

"Meierholda lidojums" (2018) ir jaunā režisora Martīsa Kažas diplomdarbs Ņujorkas Universitātes Tiša mākslas skolā. Spēles īsfilma veidota kā kino kolāža sapņa formā par krievu avangarda režisoru Vsevolodu Meierholdu un mākslinieka iekšējo cīņu ar sevi un varām sev apkārt revolūciju un pārmaiņu laikā. Pašu Meierholdu atveido Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš.

Savukārt par simbolisku samaksu iespējams noskatīties Matīsa Kažas jaunāko filmu "Klejotāji" (2020). Tas ir stāsts par trim filmas režisora vienaudžiem – divdesmitgadniekiem, kuri meklē savu vietu mūsdienu pasaulē, nododoties dažāda veida klejojumiem. 24 gadus vecais režisors Matīss Kaža filmā atklāj personīgu stāstu par savu paaudzi – klejotājiem, kuri meklē vietu jaunajā un ne vienmēr izprotamajā pasaulē. Digitālo lietotņu veidotājs Tomass pamet savu iepriekšējo dzīvi un kļūst par digitālo nomadu, atmetot ideju par pastāvīgu dzīvesvietu. Dejotāja Taņa pārvācas uz Misisipi štatu ASV un atrod mīlestību ratiņkrēslam piesaistītā basketbola trenerī, kurš ir par viņu vairāk nekā 20 gadus vecāks. Avangarda izdevējs Valters kolekcionē tualetes podus Latvijas simtgadei, performatīvos veidos mēģinot pārvarēt pagātnes traumu. Filmu iespējams noskatīties šeit.

Citas idejas, kā kulturāli pavadīt laiku mājās, meklē šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!