Aktualitātes
10.12.2020

Tallinā atvērts aizliegtās literatūras muzejs

Komentē
0

Tallinas vecpilsētā durvis vēris aizliegtās literatūras muzejs, kurā apskatāmas aizliegtas, dedzinātas un cenzētas grāmatas no dažādām pasaules vietām, ziņo portāls "Estonianworld.com".

Muzeja ekspozīcija veidota ar mērķi iepazīstināt plašāku publiku ar cenzūras izpausmēm, kā arī veicināt diskusiju par brīvu ideju apmaiņu. Tāpat muzeja veidotāji apņēmušies pētīt cenzūras vēsturi Igaunijā, fokusējoties uz Padomju laiku.

"Domas un izteiksmes brīvība joprojām nav universāli akceptēta cilvēktiesību norma. Atverot muzeju, mēs vēlamies veicināt izpratni par cenzūras ilgo vēsturi un runas brīvības nozīmi," stāsta muzeja dibinātāji.

Muzejā izstādītās grāmatas kategorizētas pa valstīm, kurās tās izdotas, piemēram, Lielbritānijas, Padomju Savienības, Ķīnas, ASV. Atsevišķa sadaļa veltīta grāmatām, kas kādā vēstures brīdī dedzinātas. Visas izstādītās grāmatas iespējams lasīt uz vietas vai nopirkt.

Muzejs atvērts katru piektdienu un sestdienu no 11:00 līdz 18:00.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!