Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
28.11.2023

Sveču takā aicina pieminēt Rumbulas nevainīgos upurus

Komentē
0

Sveču takā pie Brīvības pieminekļa ceturtdien, 30. novembrī, Žaņa Lipkes memoriāls aicinās pieminēt Rumbulas traģēdijas 82. gadadienu, aizdedzot sveces noslepkavoto ebreju piemiņai.

"Pirms 82 gadiem Rumbulas mežā tika necilvēcīgi pārcirstas 25 000 ebreju dzīves. Viņi bija mūsējie – Latvijas pilsoņi, draugi un kolēģi, un viņi bija mūsu kaimiņi – ebreji no Vācijas un Austrijas. 30. novembra vakarā aicinām pieminēt zaudētās dzīvības, aizdedzinot sveci. Ar degošajām svecēm atgādināsim par zaudētajām dvēselēm un palīdzēsim veidot tādu Latviju, kurā līdzīgas traģēdijas nav iedomājamas," aicina rīkotāji.

Tie, kas vēlas nolikt sveci pie Brīvības pieminekļa, aicināti izmantot smagās stikla sveces, citādi novembra vēji un sniegi sveces nopūš un aiznes prom. Ja jums nav iespēju atnākt pie pieminekļa, jūs varat ziedot sveču iegādei, un brīvprātīgie tās aizdedzinās jūsu vietā (rekvizīti pārskaitījumam saitē, vairāk informācijas Rumbula-82 feisbuka lapā).

Pie Brīvības pieminekļa laikā no 18.00 līdz 22.00 uzturēsies brīvprātīgie, lai palīdzētu sveču takām neapdzist.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!