Aktualitātes
01.12.2023

"Satori" uzsāk jaunu sarunu ciklu "81+"

Komentē
0

Šodien publicēta videointervija ar alpīnistu Pēteri Kūli, kas ir pirmā no septiņām sarunām "Satori" jaunajā videointerviju ciklā "81+". Tajā žurnāliste Eva Johansone sarunājas ar cilvēkiem, kuri sasnieguši astoto desmitgadi, lai iztaujātu par dzīvē pieredzēto un saprasto, kā arī meklētu jaunus skatpunktus, caur kuriem paraudzīties uz sabiedrību šodien un nākotnē. Sarunu cikls "81+" tapis ar "KRASO Foundation" atbalstu.

"Uz intervijām visbiežāk aicina tos, kuri nupat atklājuši izstādi, uzvarējuši sporta sacensībās vai atklājuši ko jaunu laboratorijā. Tagadnes redzējums un sasniegumi. Bet kā tas viss izskatās plašākā ietvarā? Ar šādu domu žurnālā "Satori.lv" uzsākam sarunu ciklu "81+" ar cilvēkiem, kuri sasnieguši astoto desmitgadi un kuriem ir ko teikt. Par dabu, par dzīvi, par jēgu. Par saprasto, par nozīmīgo, par atlikumu. Par sabiedrību. Par ilgtermiņu. Par valsti. Par skatu, kas paveras, kad stāvi uz vismaz 80 pakāpienus augstām (gadu) trepēm," stāsta interviju cikla autore Eva Johansone.

Pirmās sarunas varonis ir alpīnists Pēteris Kūlis (82), kurš uzkāpis apmēram 500 dažādās virsotnēs. Viņš kļuva par pirmo latviešu alpīnistu, kurš ieguva “Sniega leoparda” alpīnisma apbalvojumu. Pirmo reizi kalnos devās 1960. gadā, četrus gadus pēc Latvijas alpīnisma dzimšanas. Tagad Pēteris jau kādu laiku kalnos vairs nedodas, arī sapņos klinšu sienas un virsotnes nerādās. Alpīnists sapņo par to, ka Rīgu un Parīzi savienotu vilciena līnija, kas aizvestu viņu līdz Parīzes kafejnīcai, kur apēst kruasānu. Viņu satrauc divas lietas: neaizmirst to latviešu alpīnistu sasniegumus, kuri jau devušies mūžībā, un karš Ukrainā.

Vairāk par sarunu ciklu – Evas Johansones slejā. Jauna "81+" saruna gaidāma katru piektdienu "Satori.lv".

Intervēja: Eva Johansone, režija un video apstrāde: Ieva Stade, operators: Jānis Kešāns, skanējums: Voldemārs Johansons, grafikas dizains: Staņislavs Buls, animācija: Guntis Pāpe. Sarunu cikls "81+" tapis ar "KRASO Foundation" atbalstu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!