Foto: Pexels.com.
 
Aktualitātes
09.11.2023

Saeima virza tālāk Stambulas konvencijas ratifikāciju

Komentē
0

Saeima ceturtdien lēma nodot Juridiskajai komisijai izvērtēt Labklājības ministrijas sagatavoto likumprojektu, kas paredz Latvijai ratificēt Stambulas konvenciju. 

Par nodošanu atbildīgajai komisijai balsoja 50 koalīcijas deputāti, bet pret nostājās 40 opozīcijas pārstāvji. Ja Juridiskā komisija, kur šobrīd vairākumā ir koalīcijas partiju deputāti, apstiprinās likumprojektu, tas tiks virzīts uz balsojumu Saeimā.

Atbilstoši valdošās koalīcijas iecerei, konvenciju paredzēts apstiprināt ar atrunu, ka tās īstenošanā Latvija piemēros Satversmē ietvertās vērtības, principus un normas, īpaši attiecībā uz cilvēktiesību aizsardzību, sieviešu un vīriešu līdztiesību un laulības, ģimenes, vecāku un bērnu tiesību aizsardzību un atbalstu.

Labklājības ministrija skaidro, ka Stambulas konvencijas mērķi ir aizsargāt sievietes no jebkādas vardarbības un novērst vardarbību pret sievietēm un vardarbību ģimenē, sodīt par to, kā arī sekmēt jebkādas vardarbības pret sievietēm izskaušanu un veicināt sieviešu un vīriešu faktisku līdztiesību. Ar konvenciju tiek izveidots visaptverošs un daudzpusīgs tiesiskais regulējums nolūkā aizsargāt sievietes no visu veidu vardarbības un aizsargāt sievietes un vīriešus no vardarbības ģimenē.

Stambulas konvencijas jeb Eiropas Padomes konvencijas par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu ratifikācija ir viens no vēl šogad veicamajiem darbiem, kas ierakstīts Evikas Siliņas ("Jaunā vienotība") vadītās valdības memorandā.

Latvija ir viena no sešām Eiropas Savienības valstīm, kas vēl nav ratificējusi šo konvenciju, kaut arī to parakstīja jau pirms septiņiem gadiem. Eiropas Savienība konvenciju ratificēja šīgada jūnijā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!