Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
20.09.2023

"Ascendum" publicē video ciklu par kopienu mākslu Latvijā un ASV

Komentē
0

Biedrība "Ascendum" publicējusi četru sēriju video ciklu "Māksla kā sociālās iesaistes instruments" ar ievērojamu ASV un Latvijas mākslinieku līdzdalību. 

Kā kopienu māksla var palīdzēt sabiedrībām ar zemu pašvērtējumu? Kāda ir pedagoģiskas prakses loma mūsdienu mākslinieka praksē? Ko var gūt cilvēks, no skatītāja pozīcijas pārejot līdzveidotāja pozīcijā? Šos un citus jautājumus apskata biedrības "Ascendum" veidotais video cikls.

Cikla četras epizodes ir veidotas kā pastarpināts dialogs starp Latvijā un ASV dzīvojošiem un strādājošiem māksliniekiem, šādi sekmējot pieredzes apmaiņu un veidojot mūsdienīgu materiālu plašai, starptautiskai radošo industriju pārstāvju kopienai. No Latvijas savā pieredzē dalījās gleznotāja, dzejniece un pedagoģe Katrīna Gaile; kopienu teātra eksperte, kino un teātra režisore Krista Burāne; kustību māksliniece, horeogrāfe Kristīne Brīniņa; performanču mākslniece un “Labbūtības rezidenču” projekta kuratore Anda Lāce.

Sarunās par savu praksi iesaistījās ASV pirmtautu aktīviste, horeogrāfe Emīlija Džonsone; multimākslinieks un kopienu mākslas prakses pārstāvis Modesto Himeness (Jimenez); kopienu teātra režisors un pedagogs Ārons Landsmens; “sociālās mākslas” pioniere, lielformāta performanču māksliniece Suzanna Leisija.

Video projekts apskata gan atsevišķu mākslinieku darbus un prakses, gan kalpo par uzziņas materiālu mākslas profesionāļiem un intersentiem, kuri vēlētos savos darbos vairāk integrēt sociāli aktuālas tēmas un līdzcilvēkus. Pilns video cikls pieejams jūtūbā

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!