Ilze Dimanta un Ivars Ijabs. Foto: Anna Andersone
 
Aktualitātes
29.10.2020

Podkāsts "Sargiet galvas!" atgriežas ar sēriju par "Covid-19" vakcīnu

Komentē
0

Interneta žurnāla "Satori" zinātnes podkāsts "Sargiet galvas!" sāk otro sezonu, kuru kopā ar EP deputātu un LU asoc. prof. Ivaru Ijabu vadīs mikrobioloģijas doktore Ilze Dimanta. Jaunās sezonas pirmajā sērijā viesojas profesors Kaspars Tārs, kurš stāsta par Covid-19 otro vilni, kā arī gaidāmo vakcīnu. 

Vai Covid-19 otrais vilnis ir bīstamāks par pandēmijas sākumposmu šī gada pavasarī? Vai maskas palīdz izsargāties no inficēšanās? Vai mūs izglābs vakcīna un kad tas notiks? Cik ilgu laiku vēl pavadīsim pandēmijas ierobežojumu apstākļos? Šos un citus jautājumus Ivars Ijabs un Ilze Dimanta uzdod virusologam, Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra vadošajam pētniekam Kaparam Tāram.

Kaspara Tāra pētnieciskā darbība saistīta ar baktēriju vīrusiem un vīrusveidīgo daļiņu izpēti, lai saprastu, kā tos izmantot dažādu vakcīnu izstrādē. Tāra pētniecības grupa ir strādājusi pie Laima slimības vakcīnas, bet šobrīd tiek veikts pētījums jaunai terapeitiskai un profilaktiskai ārstēšanai pret COVID-19 un koronavīrusiem.

"Satori" podkāsts "Sargiet galvas!" ir veltīts zinātnei, sabiedrībai un politikai Latvijā un Eiropā. Jau sengrieķu filozofs Platons bija pārsteigts par to, cik izvēlīgi ir cilvēki attiecībā pret to, ar ko baro savu ķermeņi, bet neizvēlīgi, izvēloties barību dvēselei un prātam. Šajā podkāstā Ivars Ijabs un Ilze Dimanta sargās savas un mūsu galvas no mītiem, pasakām un sazvērestības teorijām par zinātnes un tehnoloģiju nākotni. Katra podkāsta viesis ir kāds Latvijas zinātnieks.

"Satori" podkāsts ērti klausāms "Spotify""Podbean""Apple Podcasts" un citās podkāstu platformās. Jaunākās podkāsta epizodes meklējamas arī "Delfu" podkāstu sadaļā. Projektu finansiāli atbalsta Eiropas Parlamenta grupa "Renew Europe".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!