Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
04.03.2024

Piketā aicina paust atbalstu mežu ilgtspējīgai apsaimniekošanai

Komentē
0

Iniciatīva "100 kailcirtes" 7. martā plkst. 13.00 rīko akciju "Vai 8 centimetriem ir nozīme?" Kalpaka bulvārī, pretī Satversmes tiesai (Kalpaka bulvāra un Jura Alunāna ielas stūrī). 

Satversmes tiesa šobrīd izskata lietu par normu noteikumos par koku ciršanu mežā, ar kuru samazināts galvenās cirtes caurmērs. Lietu rosināja Latvijas vides organizācijas, savukārt atbildētājs tiesas procesā ir Ministru kabinets. 

Tiesā kā pieaicinātās personas uzstājas dažādi eksperti, tai skaitā meža nozares pārstāvji. Sabiedrība nav pieaicinātās personas statusā, taču meži kā ekosistēma tiešā veidā skar sabiedrības intereses, tāpēc iniciatīva "100 kailcirtes" aicina pulcēties pie Satversmes tiesas sēdes dienā, lai paustu atbalstu mežu saglabāšanai un to ilgtspējīgai apsaimniekošanai. 

Akcijas rīkotāji vēlas atgādināt, ka meži nav uzlūkojami tikai kā koksnes ieguves resurss un ekonomiska vērtība, bet kā ekoloģiska sistēma, kas uztur bioloģisko daudzveidību, uzkrāj oglekli, nodrošina cilvēku dzīves vides kvalitāti. Arvien jaunāku koku izciršana to apdraud. 

Akcijas dalībnieki aicinās Satversmes tiesu ieklausīties iesaistītajā pusē – sabiedrībā – un atcelt grozījumus noteikumos par koku ciršanu mežā. 

100 kailcirtes Latvijas simtgadei ir iniciatīva, kuru 2017. gadā aizsāka vairākas organizācijas un privātpersonas, lai pievērstu sabiedrības uzmanību Zemkopības ministrijas ierosinātajiem grozījumiem Ministru kabineta "Noteikumos par koku ciršanu mežā".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!