16. jūnija protests pie Saeimas. Foto: Ilmārs Šlāpins
 
Aktualitātes
01.03.2018

Par spīti protestiem Saeimas komisija virza aizliegumu nedzemdējušām sievietēm ziedot olšūnas

Komentē
0

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien nolēma virzīt izskatīšanai galīgajā lasījumā parlamentā asus protestus izsaukušos Seksuālās un reproduktīvās veselības likuma grozījumus, kas aizliegs ziedot olšūnas nedzemdējušām sievietēm, informē aģentūra "LETA".

Ņemot vērā, ka par šīm izmaiņām iesniegtie priekšlikumi bija jau izskatīti komisijas iepriekšējās sēdēs, šis jautājums šodien komisijā sīkāk netika apspriests. Pēc pārējo ar citiem jautājumiem saistīto priekšlikumu izskatīšanas komisija šodien nobalsoja par likuma grozījumu virzīšanu izskatīšanai parlamentā.

Komisija lūgs šo likumprojektu galīgajā lasījumā izskatīt Saeimas 15. marta sēdē.

Komisija jau iepriekš vairākkārt sprieda par šo jautājumu. Iepriekšējā reizē komisija nebalsoja par grozījumu Seksuālās un reproduktīvās veselības likumā nodošanu izskatīšanai trešajā galīgajā lasījumā, bet gan aicināja Saeimas Juridisko biroju un Veselības ministriju līdz nākamajai komisijas sēdei veikt vairākus redakcionālus precizējumus.

Saeima iepriekš vairākas reizes izslēdza šo likumprojektu no sēdes darba kārtības, kā arī lēma pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu.

2016. gada 16. jūnijā pret ierobežojumiem nedzemdējušām sievietēm veikt olšūnu ziedošanu pie Saeimas protestēja vairāk nekā 100 cilvēki.

Par to, kāpēc olšūnu ziedošanas ierobežojums ir pretrunā ar Satversmi, un atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem lasiet šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!