Aleksandrs Puškins 1827. gada Kiprenska gleznā.
 
Aktualitātes
16.06.2023

Notiesāts viens no Nacionālās bibliotēkas grāmatu zagļiem

Komentē
0

Spēkā stājies Rīgas pilsētas tiesas spriedums pret vienu no personām, kura pērn aprīlī plānoja un organizēja vairāku vērtīgu grāmatu zādzību no Latvijas Nacionālās bibliotēkas, vēsta LNB. 

1977. gadā dzimusī persona nozaga trīs grāmatas ar kopējo vērtību 16 840 eiro. Tiesa ir apmierinājusi LNB prasību par materiālo zaudējumu kompensēšanu, bet, ja kaitējums netiks atlīdzināts, tas tiks piedzīts piespiedu kārtā. Personai arī piespriests sešu mēnešu apcietinājums, ko vainīgā persona ir izcietusi pirmstiesas izmeklēšanas laikā. Par pārējām zādzībā iesaistītajām personām un nozagto grāmatu tālāko ceļu sīkāku ziņu nav.

LNB Saimniecības departamenta direktors Juris Ģiedris komentē: "Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pēc šī gadījuma ir izvērtēti un ieviesti papildus drošības pasākumi. Mēs ļoti ceram, ka ar šādiem atgadījumiem mums turpmāk nebūs jāsaskaras. Vēlos pateikties tiesībsargājošajām iestādēm par operatīvo rīcību un lietas ātru virzību līdz tiesas procesam."

Jau ziņots, ka 2022. gada 23. aprīļa no LNB tika iznesta 1829. gadā izdota Aleksandra Puškina grāmata "Poltava" ("Полтава"), 1913. gadā izdota Alekseja Kručjoniha grāmata "Protestēsim" ("Возропщем") un nezināmā gadā izdota Alekseja Kručjoniha grāmata "Uzvara pār sauli" ("Побѣда над Солнцем").


 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!