Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
01.12.2023

Sākas akcija "Dod pieci!", kas šogad palīdzēs riskam pakļautiem bērniem un jauniešiem

Komentē
0

No 1. decembra labdarības maratona "Dod pieci!" tīmekļa vietnē uzsākta ziedojumu vākšana, lai palīdzētu riskam pakļautiem bērniem un jauniešiem Latvijā. Ziedojumu, sākot no 5 eiro, ikviens var apmainīt pret savu mīļāko dziesmu Latvijas Radio 5 ēterā. Līdz ar ziedošanas startu publicēts arī šī gada "Dod pieci!" oficiālās himnas – grupas "Sudden Lights" un Gustavo radītās dziesmas "Adata un diegs" – videoklips.

"Ikviens ziedojums apmaiņā pret dziesmu ir būtiska daļa no labdarības maratona "Dod pieci!" stāsta. Nereti tieši ziedotāji ir snieguši komentārus, kas ļāvuši mums plašāk vai citādāk paskatīties uz attiecīgā gada labdarības maratona tēmu. Latvijas Radio 5 komanda un visa sabiedrisko mediju saime ir pārliecināta, ka šī gada labdarības maratona "Dod pieci!" tēma – palīdzēt riskam pakļautiem jauniešiem spert soli drošākas nākotnes virzienā – ir būtiska ne tikai jauniešiem, kuriem sabiedrības plecs ir nepieciešams, bet arī visai sabiedrībai kopumā," saka Latvijas Radio 5 direktors Kārlis Kazāks, norādot, ka "Dod pieci!" komanda jau desmito gadu ir gatava veidot cilvēcīgāku un drošāku vidi. 

Visi saziedotie līdzekļi 100% apmērā caur projekta partneri, labdarības organizāciju "Ziedot.lv", nonāks pie bezpeļņas organizācijām, kas sniedz profesionālu palīdzību bērniem un jauniešiem, kuri palikuši bez pienācīgas ģimenes un sabiedrības aprūpes, cietuši no vardarbības un citiem noziegumiem, saskaras ar uzvedības problēmām. "Labdarības maratons "Dod pieci!" arī šajā, jubilejas gadā, aktualizē visai sabiedrībai un valstij aktuālu tēmu – riskam pakļautos jauniešus. Mums, pieaugušiem, jāuzņemas atbildība un jāpalīdz. Šajos Ziemassvētkos aicinu ziedot ar dziesmu un pasniegt roku riska jauniešu labākai nākotnei," saka Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Šodien pirmizrādi piedzīvojis arī šī gada "Dod pieci!" oficiālās himnas – grupas "Sudden Lights" un Gustavo radītās dziesmas "Adata un diegs" videoklips. Tā režisore ir Tīna Zariņa, operators – Kalvis Kulačkovskis un horeogrāfe Marija Saveiko. "Ar šo videoklipu vēlējāmies uz "Dod pieci!" šī gada tematu paskatīties no "iekšpuses" ar zināmu daļu nenoteiktības un pats galvenais – ar gaišu cerību, ka arī šķietami nesalabojamais ir salabojams," norāda "Dod pieci!" 2023. gada himnas videoklipa radošā komanda. 

Akcijas laikā iespējams ziedot dažādos veidos: 

1) no 1. līdz 21. decembrim – tīmekļa vietnē "www.dod.pieci.lv" iespējams apmainīt ziedojumu pret savu mīļāko dziesmu Latvijas Radio 5 ēterā ar elektronisko norēķinu starpniecību.

2) no 1. līdz 21. decembrim ziedot var visās "Circle K" uzpildes stacijās, kur tiks pieņemti gan skaidras, gan bezskaidras naudas ziedojumi. Šogad, tāpat kā pērn, "Circle K" dubultos to ziedojumu apjomu, kas saņemti viņu degvielas uzpildes stacijās. 

3) no 15. līdz 21. decembrim skaidras un bezskaidras naudas ziedojumi tiks pieņemti arī labdarības maratona stikla studijā Vecrīgā, Doma laukumā. 

4) Šī gada "Dod pieci!" laikā turpat blakus stikla studijai Doma laukumā notiks pasaulē garākā labdarības skriešanas stafete. Tās laikā, iesaistot pēc iespējas vairāk skrējējus, uz skrejceliņa bez apstājas paredzēts noskriet teju 158 stundas. Skriešana stafete, gluži tāpat kā pats labdarības maratons, būs nepārtraukta un notiks arī nakts stundās. Katras dienas skrējiens tiks veltīts ziedotājam, kas "Dod pieci!" šī gada labdarības mērķim ziedos vismaz 10 000 EUR. Tā ir iespēja ne tikai darīt labu, bet darīt to kopā un piedzīvot lielisku darba kolektīva saliedēšanās pasākumu 24 stundu garumā. Lai kļūtu par "Dod pieci!" labdarības stafetes atbalstītāju un noskaidrotu papildu informāciju, interesenti aicināti rakstīt uz e-pastu [email protected]

5) līdz pat Zvaigznes dienai, 2024. gada 6. janvārim, ziedojumi tiks pieņemti labdarības organizācijas "Ziedot.lv" tīmekļa vietnē, izvēloties projektu "Dod pieci!".  

Vairāk informācijas "Dod pieci!" mājaslapā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!