Foto: Kristaps Kalns.
 
Aktualitātes
29.08.2023

No Nacionālā teātra štata izlēmis aiziet arī režisors Valters Sīlis

Komentē
0

No Nacionālā teātra štata režisora amata izlēmis aiziet Valters Sīlis, "Satori" apstiprinājis teātris. Pašlaik Sīlis ir viens no diviem Nacionālā teātra štata režisoriem – viņa kolēģe šajā amatā ir Ināra Slucka.

Kā norāda teātris, lēmumu par aiziešanu pieņēmis pats Sīlis, kura darba līgums ar teātri beigsies šīgada 22. septembrī. Vienlaikus, kā uzsver teātris, Sīlis turpinās iestudēt Nacionālajā teātrī kā ārštata režisors, un 26. septembrī pirmizrādi piedzīvos viņa jauniestudējums "Terors".  

Valters Sīlis bijis Nacionālā teātra štata režisors kopš 2012. gada, šajā laikā par Nacionālajā teātrī iestudētajām izrādēm saņēmis arī vairākas "Spēlmaņu nakts" balvas.

Jau ziņots, ka pēc Māra Vītola uzvaras konkursā par Nacionālā teātra valdes locekļa amatu augustā par aiziešanu no Nacionālā teātra štata paziņoja arī tā mākslinieciskais vadītājs Elmārs Seņkovs. Viņam pievienojās scenogrāfs Reinis Suhanovs, komponists Edgars Mākens un horeogrāfe Elīna Gediņa, kā arī viens no teātra vadošajiem aktieriem Arturs Krūzkops.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!