Aktualitātes
21.04.2023

Nāves iemesls: sieviete. Piketā pieprasīs rīcību saistībā ar slepkavību Jēkabpilī

Komentē
0

Šī gada 25. aprīlī plkst. 13:00 pie Ministru kabineta notiks pikets "Nāves iemesls: sieviete", kurā tiks pieprasīta atbildīgo iestāžu rīcība saistībā ar nolaidību Jēkabpils slepkavības gadījumā, kā arī politiskā atbildība par ilggadēju valdības un Saeimas nevēlēšanos ratificēt Stambulas konvenciju. 

Piketu rīko iniciatīva "Sievietei paveicās", Centrs "MARTA" un Jaunatnes organizācija "Protests". "Valdība nav spējusi noteikt cīņu pret vardarbību pret sievietēm un vardarbību ģimenē kā politisko prioritāti Latvijā, un ir laiks to mainīt," uzskata piketa organizatori.

 Rīkotāji pauž neizpratni par situāciju, kad, par spīti 19 aktīviem izmeklēšanas procesiem pret Leonu Rusiņu, policijai neizdevās viņu apturēt un novērst slepkavību.

"Likumos noteiktā kārtībā jau pastāv vairums mehānismu, ieskaitot apcietinājumu un brīvības atņemšanas iespēju par pagaidu aizsardzības pārkāpšanu, par cietušās vajāšanu, un par atteikšanos apmeklēt rehabilitāciju, kas paredzēta vardarbības veicējiem. Iestāžu nespēja efektīvi piemērot jau likumdošanā esošus drošības mehānismus ir sociāls un politisks apkaunojums demokrātiskā valstī. Šo pastiprina tas, ka Latvija joprojām atrodas starp sešām Eiropas Savienības valstīm, kas nav ratificējušas Eiropas Padomes Konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu jeb Stambulas Konvenciju, neskatoties uz to, ka Latvijā ir augstākais sieviešu slepkavību skaits uz iedzīvotāju skaitu no visām ES valstīm,” pauž piketa rīkotāji.

Piketa sākumā plkst. 13:10 klātesošie tiks aicināti ieturēt klusuma brīdi Jēkabpilī noslepkavotajai sievietei. Klusuma brīdi Ministru kabineta sēdes laikā tiek aicināti ieturēt arī ministri, kā arī visa Latvijas sabiedrība. Piketa dalībnieki tiek aicināti nākt, ģērbti melnā ar pie apģērba piespraustiem sarkanas krāsas elementiem.

Pirmdienas vakarā, 24. aprīlī no plkst. 18:00 līdz 19:30 Pils ielā 21 notiks arī plakātu darbnīca, kur dalībnieki varēs izveidot plakātus piketam. Materiāli būs pieejami uz vietas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!