Foto: andrisnelsons.com
 
Aktualitātes
02.01.2019

Nākamo Vīnes filharmoniķu Jaungada koncertu diriģēs Andris Nelsons

Komentē
0

Latviešu diriģents Andris Nelsons diriģēs Vīnes filharmoniķu Jaungada koncertu, ar kuru tiks ievadīts 2020. gads, informē ziņu aģentūra "Leta".

Prestižais Vīnes filharmoniķu Jaungada koncerts, kas tiešraidē skatāms vairāk nekā 90 valstīs, notiek jau kopš 1939. gada, un tajā tiek izpildīta Johana Štrausa un viņa laikabiedru mūzika. Diriģēt koncertu ir liels pagodinājums, un nākamgad šo pienākumu veiks Andris Nelsons, kurš ar Vīnes filharmoniķiem sadarbojas kopš 2010. gada un regulāri diriģē orķestra koncertus Vīnes Mūzikas biedrības Zelta zālē un Zalcburgas festivālā, kā arī ārzemju turnejās Eiropā, Āzijā un ASV. Tāpat Nelsons ir Bostonas Simfoniskā orķestra un Leipcigas "Gewandhaus" orķestra muzikālais vadītājs un kopā ar Bostonas Simfonisko orķestri jau trešo gadu pēc kārtas nominēts "Grammy" balvai.

Nelsons Vīnes filharmoniķu koncertu diriģēs pirmoreiz, taču iepriekš to darījis arī Mariss Jansons. Šogad Vīnes filharmoniķu Jaungada koncertu vadīja Kristiāns Tīlemanis, bet iepriekšējos gados pie orķestra diriģenta pults stājušies Rikardo Muti, Gustavo Dudamels, Zubins Meta, Francis Velzers-Mests, Daniels Barenboims u.c.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!