Foto: Jānis Buls, Latvijas Nacionālās bibliotēkas arhīvs.
 
In Memoriam
24.01.2024

Miris "Animācijas Brigādes" mākslinieks un režisors Māris Putniņš

Komentē
0

Trešdien, 24. janvārī, miris rakstnieks, scenārists, režisors, mākslinieks un filmu studijas "Animācijas Brigāde" vadītājs Māris Putniņš, sociālajos tīklos pavēstījusi viņa meita.

Māris Putniņš bijis gan bērnu grāmatu autors, gan scenārists, leļļu mākslinieks, režisors un producents kopumā vairāk nekā 80 darbiem. Putniņš radījis seriālus "Avārijas brigāde", "Zvēri", bijis scenārija autors filmām "Mazie laupītāji", "Džimlai Rūdi Rallallā" un daudzām citām. Tāpat Putniņš ilustrējis bērnu grāmatas, tostarp žurnāla "Zīlīte" 1989. gada marta numuru "Mums būs bēbis!", kā arī sarakstījis grāmatu sēriju "Mežonīgie pīrāgi". 

Marta Bite, Latvijas Kinematogrāfistu savienības vadītāja, par mākslinieku saka: "Māris Putniņš savu karjeru sāka 1970. gadu vidū spēlfilmās kā aktieris. 1980. gados viņš uzsāka stabilu darbu Latvijas leļļu animācijas tradīcijas kopšanā, un kopš 1991. gada ir iznākušas vismaz 30 īsfilmas ar slaveno zīmolu "Avārijas brigāde". Māris Putniņš ir bijis producents un scenāriju autors arī kolēģu filmām, tai skaitā nesen iznākušajai pilnmetrāžas animācijas filmai "Lielais Indriķis", kas mums ir arī nominēta "Lielajā Kristapā"."

Par izcilu radošo ieguldījumu kultūrā un leļļu animācijas kino Māris Putniņš godalgots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

"Satori" redakcija izsaka dziļu līdzjūtību mākslinieka tuviniekiem.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!