In Memoriam
20.01.2024

Mirusi rakstniece Inguna Bauere

Komentē
0

20. janvārī pēc cīņas ar slimību Madonas slimnīcā mirusi rakstniece Inguna Bauere (1960–2024), pavēstījusi rakstnieces izdevēja, apgāda "Zvaigzne ABC" vadītāja Vija Kilbloka.

Inguna Bauere ir vairāk nekā 20 kultūrvēsturisku, biogrāfisku un dzimtas romānu autore. Starp pazīstamākajiem autores darbiem minami latviešu rakstniekiem un viņu dzīvesbiedrēm veltītie romāni "Lizete. Dzejniekam lemtā", "Skolas Līze", "Ede, Pumpura sieva", "Piedod, Karolīne!". Literārajā devumā ietilpst arī vairākas lugas un lieluzvedumu scenāriji.

Saņēmusi vairākus apbalvojumus literatūrā, tostarp Eduarda Veidenbauma literāro prēmiju (2013) un Egona Līva literāro prēmiju "Krasta ļaudis" (2013, abas par romānu "Piedod, Karolīne!"). Nominēta LTV un Latvijas Radio gada balvai "Kilograms kultūras" (2018) par romānu "Palieku tev uzticams. Juris Neikens".

"Satori" izsaka visdziļāko līdzjūtību rakstnieces tuvajiem.


 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!