In Memoriam
23.02.2021

Miris aktieris Armands Reinfelds

Komentē
0

Pirmdien, 22. februārī, 55 gadu vecumā mūžībā devies aktieris Armands Reinfelds.

Kā ziņo mediji, aktiera nāves iemesls bijusi sirdslēkme.

Armands Reinfelds (1965. — 2021) Latvijas Valsts konservatorijā 1990. gadā absolvējis Nacionālā teātra aktieru kursu, bet 90. gadu sākumā bija viens no māksliniekiem, kas veidoja Jaunā Rīgas teātra (JRT) trupu.

Par lomu Alvja Hermaņa izrādē "Kā lēna un mierīga upe ir atgriešanās" Reinfelds 1993. gadā saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu kā sezonas labākais aktieris.

Aktieris filmējies arī vairākās pašmāju filmās – "Vogelfrei", "Drosme nogalināt", "Tristans un Izolde. Trīs stāsti par...", "Parāds mīlestībā", kā arī pazīstamajā Latvijas Televīzijas seriālā "Likteņa līdumnieki", atveidojot vienu no galvenajiem varoņiem – Juri Nārbuli.

Reinfelds ilgu laiku bija pavadījis Lielbritānijā un arī ASV, tomēr bija atgriezies Latvijā un pēdējos gadus dzīvoja Siguldā.

Atvadu vārdus aktierim veltījis arī režisors Alvis Hermanis:

"Tam laikmetam Latvijas teātrī, kurš beidzās 2020. gada martā, sākums bija - pagājušā gadsimta 90.gados. Jeb precīzāk - 1993.gada janvārī ar izrādi "Kā lēna un mierīga upe ir atgriešanās", un kurā galveno lomu tēloja - Armands Reinfelds. Ar to izrādi mūsu teātrī viss sākas no jauna un viena no šīm pārmaiņu sejām bija Armanda seja.
 
Tā jaunā teātra valoda, tas jaunais aktieru spēles veids, tas jaunais teātra nervs tika pamodināts un sākās tur, tieši tajā punktā. Un Armands bija pirmais. Pārējie bija pēc tam. Viņi gāja jau pa pēdām.
 
Armanda aktiera karjera izvērtās traģiska. Jo viņš īsti nemācēja atšķirt teātri no dzīves. Tas nebija viegli ne viņam pašam, ne apkārtējem. Bet savu lomu latviešu teātra vēsturē viņš izpildīja. Jo bija pie paša sākuma."
 
Izsakām visdziļāko līdzjūtību aktiera tuvajiem.
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!