Aktualitātes
30.06.2022

Maskava mainīs "Gogoļa centra" vadību, Serebreņņikovs to sauc par teātra "slepkavību"

Komentē
1

Maskavas kultūras departaments paziņojis, ka mainīs vadību trīs galvaspilsētas teātros, tostarp "Gogoļa centrā". Tā kādreizējais mākslinieciskais vadītājs, režisors Kirils Serebreņņikovs, to nosaucis par teātra "slepkavību".

Zināms, ka teātra mākslinieciskā vadītāja Alekseja Agranoviča un direktora Alekseja Kabeševa vietā tiks iecelti Antons Jakovļevs un Aleksandrs Bočarņikovs.

No Krievijas emigrējušais režisors Kirilis Serebreņņikovs, kurš bija teātra mākslinieciskais vadītājs no 2012. līdz 2021. gadam un ar savām "Gogoļa centrā" iestudētajām izrādēm vairākkārt viesojies arī Rīgā, šo lēmumu pielīdzinājis teātra slēgšanai.

"Viņi nolēma slēgt teātri. Par nostāju. Par godīgumu. Par mēģinājumu būt brīviem. Par to, ka šajos mēnešos kopš kara sākuma aktieri pret to ir protestējuši, neizejot uz aplausiem, beidzot katru izrādi ar miera baloža tēlu. Par to, ka no repertuāra netika noņemtas manas izrādes. Par to, ka viņi palika kārtīgi cilvēki," savā "Telegram" kanālā ierakstījis Serebreņņikovs. Vienlaikus Serebreņņikovs piezīmējis, ka Maskavas kultūras departamentam ir formālas tiesības nomainīt māksliniecisko vadītāju. "Taču no mākslas viedokļa šis lēmums ir ne tikai ļaunprātība – tā ir slepkavība," tā Serebreņņikovs.

Līdz ar "Gogoļa centru" vadība nomainīta vēl trijos Maskavas teātros: no teātra "Sovremeņņik" atlaists Viktors Rižakovs, viņa vietā teātri vadīs mākslinieciskā padome.

Savukārt "Mūsdienu lugas skolas" mākslinieciskā vadītāja Josifa Raihelgauza vietā iecelts Dmitrijs Astrahans.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!