Aktualitātes
15.06.2023

Mākslas akadēmijā notiek konference par konfliktu nozīmi procesu veicināšanā

Komentē
0

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) ikgadējā 3. starptautiskajā zinātniskajā konferencē 15. un 16. jūnijā ar pētījumu priekšlasījumiem piedalās vairāki starptautiska mēroga akadēmiķi. Konferences centrālā tēma šogad – "Konflikts kā procesu katalizators".

Pēdējo gadu notikumu iespaidā konferences uzmanības centrā ir konflikts kā mākslinieciskās izteiksmes krustpunkts, kas paver jaunas iespējas radošai izpētei un inovatīvu mākslas formu, satura, izteiksmes līdzekļu radīšanai. Pētnieki no Latvijas, Lietuvas, Grieķijas un Nīderlandes iezīmē konfliktu ietekmi mākslas un dažādu citu kulturālo konstrukciju veidošanā, saduroties politiskām un ideoloģiskām vērtībām, tradīcijām un inovācijām.

"Šogad konference norisināsies jau trešo gadu, un ar tās palīdzību vēlamies iezīmēt mākslas nozīmes plašumu un saskarsmi ar citām nozarēm un globāliem notikumiem. Šīs konferences tematiskā ietvara galvenais mērķis ir novērtēt mākslas evolūciju, iedziļinoties vēsturiskajā informācijas fonā, kas ietekmējuši šo procesu attīstību," stāsta Agita Gritāne, LMA prorektore zinātniskajā darbā, doktora studiju programmas vadītāja. 

Tradicionāli LMA starptautiskās zinātniskās konferences ikgadējais mērķis ir mainīt līdzšinējos pieņēmumus par mākslas zinātni kā abstrakciju un parādīt, ka tā pilnvērtīgi iekļaujas un mijiedarbojas arī ar citām nozarēm, tādējādi paplašinot mākslas zinātnes jēdzienu. Konferences organizatori vēlas iedrošināt kultūras vēstures un teorijas nozaru zinātniekus rast jaunas pētniecības metodes un zinātniskas atklāsmes, kā arī mainīt līdzšinējos pieņēmumus.

Konference notiek tiešsaistē, un tajā piedalīties aicināts ikviens interesents. Detalizētāka konferences programma pieejama šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!