Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
29.11.2023

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks saruna "Parks kā protestu kultūras augsne"

Komentē
0

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) izstādē "No Arkādijas līdz Marsam" (1. stāvā) 30. novembrī plkst. 18.00 notiks saruna "Parks kā protestu kultūras augsne". Sarunu varēs vērot arī tiešraidē LNB feisbuka lapā un jūtūba kanālā. Dalība bez maksas.

Pilsētas parki un dārzi ir gan vieta protestu norisēm, gan dažkārt arī pats protestu iemesls. Sarunā aicināti piedalīties aktīvisti un kultūras jomas pārstāvji, kuru pieredzē ir protestu organizēšana, kā arī sarežģītu ekoloģijas un vides jautājumu risināšana mākslas valodā. Sarunu vadīs kultūras žurnālists Edgars Raginskis, sarunas dalībnieki – režisors Valters Sīlis, vides aktīviste un Rīgas domes deputāte Selīna Vancāne, kā arī jaunatnes organizācijas "Protests" valdes sekretāre Katrīna Kalnbērza.

Izstāde "No Arkādijas līdz Marsam" pievēršas Rīgas parku vēsturei un ietver arī materiālus, kas akcentē protestu klātbūtni parkos, starp tiem ir 1905. gada dārznieku streika vēstule no Valsts Vēstures arhīva, fotogrāfa Ulda Brieža fotogrāfijas no protesta mītiņa Arkādijas parkā pret metro būvniecību, Vērmanes parka soliņš, kas nesankcionēti ticis pārkrāsots gan praida, gan Latvijas karoga krāsās. Cauri laikiem parādīts arī Uzvaras parks, sākot ar Georga Kūfalta zīmēto parka plānojumu 1908. gadā līdz pat Uzvaras pieminekļa jeb okupeļa demontāžas brīdim, ko video darbā fiksējis fotogrāfs Andrejs Strokins.

Saruna "Parks kā protestu kultūras augsne" noslēdz gan izstādi "No Arkādijas līdz Marsam", kas skatāma līdz 2. decembrim, gan izstādes pavadošo sarunu ciklu. Iepriekšējās sarunas skatāmas video ierakstos: saruna "Mazdārziņš pilsētā – vēsture vai mūsdienas?" sarunu festivālā "Lampa" un saruna "Dabas labsajūta pilsētā" Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!