Foto: Unsplash.com.
 
Aktualitātes
11.03.2024

Kultūras ministre tiksies ar Mūzikas akadēmijas padomi un rektoru; izmeklēšanu prasa arī Rinkēvičs

Komentē
0

Otrdien, 12. martā, notiks kultūras ministres Agneses Loginas un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) padomes tikšanās saistībā ar raidījumā "Kultūršoks" izskanējušajām liecībām par seksuālās vardarbības gadījumiem akadēmijas paspārnē. 

Tikšanās laikā ministre pārrunās padomes atbildību un tālāko rīcību notikušā izmeklēšanā. Pēc tikšanās ar augstskolas padomi notiks arī ministres tikšanās ar JVLMA rektoru Guntaru Prāni. Tuvākajā laikā plānota arī ministres tikšanās ar Mākslu un kultūras universitāšu attīstības padomi.

"Kultūras ministre Agnese Logina jau publiski norādījusi, ka ar vislielāko nopietnību jāuztver izskanējusī informācija par iespējamiem seksuālās uzmākšanās gadījumiem JVLMA. Viņa arī aicinājusi nekavējoties veikt notikušā izmeklēšanu," paziņojumā medijiem uzsver Kultūras ministrija. Tāpat ministrija aicina cietušās personas iesniegt ministrijai adresētu Trauksmes cēlēja ziņojumu.

Savu viedokli par izskanējušo informāciju tīklā "X" paudis arī valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. "Diemžēl mūsu sabiedrībā valda liela neticība tam, ka cilvēki tiks sadzirdēti, ja vērsīsies par netaisnību un pārkāpumiem pie amatpersonām, un sekos adekvāta reakcija. Sagaidu ātru un rūpīgu minēto faktu izmeklēšanu gan no JVLMA, gan atbildīgo iestāžu puses un attiecīgu reakciju," raksta Rinkēvičs.

8. marta raidījumā "Kultūršoks" tika ziņots, ka vairākas JVLMA studentes cietušas no pasniedzēju seksuālas uzmākšanās, bet viņu sūdzības akadēmijas vadībai ilgstoši ignorētas. Kā norāda "Kultūršoks", pagaidām neviens pedagogs no darba nav atbrīvots, taču akadēmijas rektors februāra sākumā izdevis rīkojumu par Mūzikas akadēmijas darbinieku uzvedības noteikumiem. Akadēmija publiskā ierakstā noraidījusi informāciju, ka uz sūdzībām nav reaģēts, un uzsvērusi, ka saņemts viens oficiāls iesniegums. Akadēmija arī vērsusies policijā ar lūgumu izmeklēt ziņu sižetā pausto informāciju.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!