Aktualitātes
23.02.2024

Iznāk Lindas Gabarajevas pirmais dzejas krājums bērniem

Komentē
0

Bērnu grāmatu izdevniecība “Liels un mazs” izdevusi Lindas Gabarajevas dzejoļu krājumu "Kosmoss ir virs bēniņiem", ko ilustrējusi māksliniece Kristīne Martinova. Tā ir grāmata visai ģimenei, kurā atrodami pirmsskolas vecumam uztverami, jaunākajam skolas vecumam intriģējoši un vecākus uzrunājoši dzejoļi. Ieskatu jaunajā grāmatā var gūt arī "Satori" publicētajā dzejoļu izlasē.

Krājums "Kosmoss ir virs bēniņiem" ir Lindas Gabarajevas debija bērnu literatūrā. "Dzejoļu krājums sakņojas kontrastiem un detaļām bagātā, neizskaistinātā, bet brīnumainu notikumu un negaidītu pārvērtību pilnā bērnības pieredzē. Tai pievienojušās izjūtas par bērnību, kas vēlreiz ienākusi autores mājās jau pa citām durtiņām – dzejoļos klātesoši ir arī vecāki, viņu bailes un nogurums, un liels, nopietns apbrīns, pieredzot savu bērna bērnību," raksta izdevēji.

Kā uzsver "Liels un mazs", Lindas Gabarajevas dzejoļiem piemīt īstums, intonāciju svaigums. "Jūtams respekts pret bērnības absolūto eksistenciālo nopietnību, kuru nav iespējams aizvietot vai izdekorēt ar deminutīviem vai labi domātām pamācībām. Gabarajeva to nedara, viņas dzejoļos tēli un metaforas izaug no dzīves patiesības. Pasauli šajos dzejoļos var sataustīt, saost, saklausīt, sajust kā mazliet bīstamu piedzīvojumu, kurā var doties, stingri satverot vecāku roku," teikts paziņojumā presei.

Linda Gabarajeva (1992) ienākusi literatūrā ar interesantu un daudzveidīgu dzīves un studiju bagāžu. Viņai aiz muguras ir studiju gadi antropoloģijā (Mercer University, ASV) un teoloģijā (LU Teoloģijas fakultātē), iegūtais bakalaura grāds Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā, LRS Literārās akadēmijas dzejas meistardarbnīca, bet šobrīd viņa studē Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļas maģistrantūrā.

Par apgādā “Neputns” izdoto dzejoļu krājumu pieaugušajiem “Apļi” Linda Gabarajeva saņēmusi Ojāra Vācieša literāro prēmiju dzejā un nominēta Latvijas Literatūras gada balvai kategorijā “Labākais dzejas autordarbs”.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!