Vizuālās identitātes autors: Aleksejs Beļeckis.
 
Aktualitātes
04.08.2023

"Satori" ielūdz uz 20. dzimšanas dienas festivālu

Komentē
3

Interneta žurnāls "Satori" 18. augustā atzīmēs savu 20. dzimšanas dienu ar vienas dienas festivālu un plašu bezmaksas kultūras programmu Dailes teātra vasaras dārzā.

Interneta žurnāls "Satori" ir Latvijas vecākais un ietekmīgākais tiešsaistes kultūras medijs, kas šogad atzīmē savu 20. dzimšanas dienu. Kopš 2012. gada "Satori" izdod biedrība "Ascendum", bet šī gada pavasarī žurnāls piedzīvoja ievērojamas pārmaiņas, un, atsakoties no galvenā redaktora pozīcijas, žurnālā kā redaktori sāka darboties filozofs Igors Gubenko un kultūras kritiķe Santa Remere.

Kā norāda "Satori" izdevēja, biedrības "Ascendum" vadītāja Antonija Skopa: ""Satori" nav vienkārši medijs, "Satori" ir autoru, redaktoru, domubiedru, partneru un lasītāju kopiena, kas 20 gadu garumā ir kopā augusi, mainījusies, iestājusies par vērtībām, kas tai svarīgas, domājusi, radījusi, veidojusi draudzības un atstājusi ietekmi uz Latvijas kultūrtepu un sabiedrību. Tāpēc mēs gribam šajos svētkos godināt nevis atsevišķus cilvēkus, bet gan kopienas spēku. Arī tu esi "Satori"!"

Dzimšanas svinības notiks nesen renovētajā Dailes teātra skvērā, vasaras dārzā un pašā teātrī. Labiekārtota un pieejama pilsētvide ir "Satori" būtiska vērtība, un ar šo izvēli žurnāls vēlas iedzīvināt Dailes teātra skvēru kā vietu kultūras notikumiem un izcelt pilsētas publisko zaļo telpu.

Festivāla plašajā bezmaksas programmā notiks lasījumi, koncerti, darbnīcas un vērtīgas sarunas. To apmeklēt aicināts ikviens:

15.00-16.30 Zaļgalvja ekskursija pa Dailes teātra skvēru, dobēm un bišu stropiem uz teātra jumta. Vada Rvīns Varde, piedalās biškopis Uģis Mālnieks un Dailes teātra laukuma veidotāji, arhitekti Miķelis Putrāms un Linda Krūmiņa.

16.00-17.00 Ātrie randiņi ar "Satori" autoriem, draugiem un "Satori" sarunu kārtīm, kuros būs iespējams satikt Uģi Olti, Kristīni Želvi, Elīnu Brasliņu, Kasparu Vanagu, Alekseju Muraško, Igoru Gubenko, Santu Remeri, Māru Poļakovu, Gunu Zariņu. Vada Antonija Skopa.

16.00-18.00 Dzejas darbnīca bērniem. Vada dzejnieces Lote Vilma Vītiņa un Anna Belkovska.

17.00-18.00 Literatūras lasījumi. Uzstājas Inese Zandere, Jānis Joņevs, Daina Tabūna, Aksels Hiršs un Rvīns Varde.

18.00-18.30 Siensliena akustiskais koncerts.

18.45-19.45 Izgāšanās stāsti – vada Una Rozenbauma, ar savām neveiksmēm dalās "Satori" draugi: Katrīna Neiburga, Marija Linarte, Dace Bargā, Gints Grūbe.

19.45-20.45 Grupas "Alejas" koncerts.

21.00-22.00 "Satori" svētku kūka. Tostus saka Lolita Tomsone, Liene Linde, Henriks Eliass Zēgners, Rita Ruduša, Artis Svece, Elizabete Lukšo-Ražinska. Vada Žulijens Nuhums Kulibali.

22.00-03.00 Dzejas diskotēka. Uzstājas Agnese Krivade, Kirils Ēcis, Linda Gabarajeva, Ērika Bērziņa, Nils Sakss, Madara Gruntmane, Anna Belkovska, Ivars Šteinbergs, Agnese Radziņa, Haralds Matulis, Henriks Eliass Zēgners.

Par uzkodām un dzērieniem rūpēsies Havjērs Garcia, "ČAU" un Dailes teātra kafejnīca.

Ieeja pasākumā bez maksas. Dārza svētkus finansiāli atbalsta Rīgas dome. Īpašs paldies Dailes teātrim par uzņemšanu un konditorejai "Staburadze" par svētku garšu.

Pasākumā tiks fotografēts.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
3

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!