Aktualitātes
31.01.2023

Grupa "Juuk" publicē dziesmu un video "Neveiksminieku vientulība"

Komentē
0

Grupa "Juuk" publicējusi trešo singlu no topošā albuma "Muļķa stabule" – dziesmu "Neveiksminieku vientulība", kam tapis arī videoklips.

Kā norāda grupa, kompozīcijas pamatā ir lietuviešu dzejnieka Antana A. Jonīna dzejolis "Pašķindināt atslēdziņas", ko latviešu valodā pārnesis Pēteris Brūveris, un jaunā dziesma ir "klasiska prāta un ķermeņa klejojumu balāde pa 20. gadsimta beigu Lietuvas tumšajām ielām".

Mūziku sarakstījis Edgars Šubrovskis. Dziesmu iespēlējis Edgars Šubrovskis (balss, ģitāra, basģitāra), Sniedze Prauliņa (flauta), Oskars Jansons (bandžo), Rasa Pole (vijole), Kalvis Sležis-Zaļkalns (bungas). Ierakstīja un miksēja Ingus Baušķenieks studijā "Bicycle Systems", māsterēja Purva Spīganiņa, pazīstama arī kā Kaspars Putriņš. Dziesmas teksta video zīmēja un animēja Didzis Upens, kas arī spēlē grupā "Velns Viņu Zin".

Savukārt gaidāmā albuma "Muļķa stabule" skanējumu un saturu mūziķi dēvē par Baltijas folkroka balādēm, un tā būs latviešu un lietuviešu autoru dzeja ar Oskara Jansona, Edgara Šubrovska un Sniedzes Prauliņas mūziku. Klausītāji ir jau dzirdējuši dziesmas "Arlekīns" un "Dzejnieks", kas 2021. un 2022. gadā ieņēma 2. un 1. vietu "Radio Naba" latviešu dziesmu gada topā.

Tuvākās paredzētās "Juuk" uzstāšanās – 25. februārī pie Kongresu nama atbalsta koncertā Ukrainai un 17. martā pieredzes bagātajā klubā "Depo". Edgara Šubrovska solokoncerts – 17. februārī klubā "Republika".

Tumšās folkmūzikas un kantrī grupa "Juuk" izpilda pašu sacerētu mūziku un reizēm arī pa kādai dziesmai no latviešu pagrīdes un tradicionālās folkmūzikas scēnas. Grupas 2019. gadā publicētais debijas albums "Indulgenču tirgotāji" tika nominēts Austras balvai un "Zelta Mikrofonam" kategorijā "Labākais alternatīvās vai indie mūzikas albums". 2021. gadā, kombinējot akadēmisko, folka un roka skanējumu, izdots albums pieaugušiem bērniem "Sikspārņi".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!