Foto: Andrejs Strokins.
 
Aktualitātes
28.06.2022

Foto: Sākusies režisores Lienes Lindes filmas "Melnais samts" filmēšana

Komentē
1

Šonedēļ sākta režisores Lienes Lindes filmas "Melnais samts" uzņemšana. Dramēdija par trīsdesmitgadnieces Martas (lomā Inga Tropa) visai haotisko dzīvi kinoteātros gaidāma 2023. gada rudenī.

Vakar tika uzfilmētas pirmās filmas "Melnais samts" epizodes: noslēpumains brauciens autobusā uz kādu preses konferenci Tallinā, galvenās varones un viņa drauga saruna pie kinoteātra un citas. Filmēšana ilgs līdz augusta sākumam.

Marta, "Melnā samta" galvenā varone, ir filmu režisore. Viņa dzīvo tipisku mūsdienu radošā trīsdesmitgadnieka dzīvi: strādā darbavietā, kurā nespēj sevi realizēt, uzņemas darbus, kuru termiņus mūždien nokavē, uztur romantiskas attiecības, kurās negūst emocionālu piepildījumu, savu depresiju ārstē ar apreibināšanos un turpina saviem draugiem apgalvot, ka jau pavisam "drīz" viņa sāks strādāt pie savas jaunās filmas scenārija. Caur skumju, absurdu un komisku notikumu virkni Marta ir spiesta iemācīties, ka dažkārt, lai tiktu laukā no bedres, tajā ir jāiekrīt vēl dziļāk. Topošo filmu visprecīzāk raksturo apzīmējums dramēdija, jo tajā apvienoti drāmas un komēdijas elementi.

"Filma ir veltījums manai paaudzei un visiem, kam ikdienas dzīve atšķiras no fantāzijām par to, kā vajadzētu dzīvot," saka režisore.

Martas lomu režisore  rakstījusi īpaši aktrisei Ingai Tropai, ar kuru veiksmīgi sadarbojusies jau iepriekš. Vēl filmā lielākās un mazākās lomās būs aktieri Ivars Krasts, Baiba Broka, Iveta Pole un citi.

Liene Linde kā režisore veidojusi spēlfilmas "Septiņas neveikla seksa reizes" (2016) un "Četri mielasti" (2012); abas apbalvotas ar "Lielo Kristapu" kā labākās studentu filmas. Režisore kopā ar Armandu Začu uzņēmusi arī dokumentālo filmu "Klātbūtne" (2020), kas ieguva Lielā Kristapa balvu kategorijā "Labākā dokumentālās filmas režija". Sievietes dzīve, kas izslīd ārpus kontroles, juceklīgas attiecības, neveikls sekss, empātiska ironija un atbruņojošs humors – režisores rokraksts būs atpazīstams arī topošajā filmā "Melnais samts".

Producents Guntis Trekteris: "Filmu iecerēts veidot drāmas – komēdijas žanrā, kas ir ļoti pievilcīgs formāts, lai par mileniāļu paaudzei svarīgām tēmām varētu runāt viegli un ar humoru. Un kas gan cits to darīs, ja ne paši šīs paaudzes pārstāvji – šajā gadījumā Liene Linde."

Filmas operators ir Dāvids Smiltiņš,  māksliniece – Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece – Liene Dobrāja, grima māksliniece  – Ilona Zariņa.

"Melno samtu" produce studija "Ego Media". Filma top sadarbībā ar "Tet", to finansiāli atbalsta Nacionālais kino centrs.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!