Aktualitātes
09.10.2023

"Dod kukuli "Satori"!" – "Satori" aicina ziedot un virzīt sabiedrības kopīgās intereses

Komentē
0

Interneta žurnāls "Satori" sāk ziedošanas kampaņu, kurā aicina virzīt sabiedrības kopīgās intereses un iestāties pret savtību. Kampaņā apspēlēts maizes kukuļa motīvs un kukuļdošanai – savtīgai un antidemokrātiskai rīcībai – asprātīgi pretstatīta ziedošana.

Kā rakstīts kampaņas manifestā: “Stāsimies pretim savtīgiem un šauru interešu vadītiem kukuļdevējiem! Mēs zinām – "Satori" lasītājam šajā pasaulē rūp kas vairāk: gudra sabiedrība, kur balss ir katram. Tāpēc aicinām ziedot "Satori" un ļaut mums turpināt savu maizes darbu – runāt par tev svarīgo. Ar ziedojumu "Satori" tu atbalsti neatkarīgu mediju, demokrātisku sabiedrību un laikmetīgo kultūru.”

Ziedošanas kampaņa ilgs no 9. līdz 23. oktobrim un tās mērķis ir savākt 25 000 eiro interneta žurnāla darbībai 2024. gadā. Kampaņas laikā tiks publicēti vairāki video ar “Satori” draugu un autoru aicinājumiem ziedot un iestāties par sabiedrībai nozīmīgām vērtībām, kuras popularizē “Satori” – laikmetīgā kultūra, feministisks skatījums, visu ģimeņu aizsardzība.

"Esam gatavi mulsumam, kas var rasties, uzlūkojot šīgada kampaņas aicinājumu – dot kukuli "Satori". Taču zem joka virskārtas esam paslēpuši pavisam nopietnu tēmu, par ko runāsim padziļināti gan kampaņas materiālos, gan rakstos: to, ka tiem tūkstošiem "Satori" lasītāju, kam ir kopīgas intereses – vai tā būtu laikmetīgā kultūra, vai visu ģimeņu aizsardzība –, nevajag aploksnēs un konjaka kastēs ietūcītas banknotes, lai kaut ko panāktu. Par laimi, demokrātiskā sabiedrībā tam ir alternatīva: būt pilsoniski aktīvam un atbalstīt domubiedrus, kuru maizes darbs ir aizstāvēt sabiedrībai svarīgas, nevis savtīgas intereses, – nevalstiskās organizācijas, neatkarīgos medijus un pilsoniskās iniciatīvas," uzsver "Satori" redaktore Anna Andersone.

"Finansiālā un redakcionālā neatkarība "Satori" bijusi svarīga vienmēr, un lielā mērā to saglabāt līdz šim izdevies, pateicoties lasītāju atbalstam", atzīst "Satori" izdevēja, biedrības "Ascendum" vadītāja Antonija Skopa. "Tāpēc šis ir jau devītais gads, kad “Satori” aicina lasītājus un atbalstītājus piedalīties žurnāla veidošanā ar savu ziedojumu un vairot kopīgo labumu."

Ziedošanas kampaņu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Šī ziņa ir sagatavota ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par tās saturu atbild biedrība "Ascendum".


 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!