Aktualitātes
09.10.2023

Darbību sāk Latvijā pirmais Kvīru koris

Komentē
0

Šoruden dibināts Latvijā pirmais Kvīru koris. Pašlaik atvērta pieteikšanās arī citiem kopienas dalībniekiem, kuri vēlētos korim pievienoties.

Kora mērķis ir radīt atvērtu un iekļaujošu vidi LGBT+ kopienas cilvēku radošai līdzās pastāvēšanai mūzikā bez aizspriedumiem un nogurdinošiem stereotipiem. Kolektīva repertuārs tiks veidots, iekļaujot gan klasiskus kormūzikas skaņdarbus, gan arī pazīstamas populārās mūzikas kompozīcijas.

Koris ir atvērts arī jauniem dalībniekiem – gan LGBT+ kopienas pārstāvjiem, gan draugiem. "Pēc pirmajiem skanīgajiem mēģinājumiem kora iniciatori ir guvuši apliecinājumu, ka kolektīvam ir potenciāls iezīmēt savu vietu mūsu kordziedāšanas atlasā. Kvīru kopienas pārstāvji aicināti pievienoties muzikālajā piedzīvojumā," aicina kora organizētāji.

Paredzot, ka dziedāt gribētāju būs vairāk nekā vietu kora pamatsastāvā, kā arī apzinoties, ka vēlme dziedāt un jauki pavadīt brīvo laiku domubiedru kolektīvā nav obligāti saistāma ar dalību ambiciozos kordziedāšanas projektos, paralēli plānots veidot arī “vienas dienas kora” formāta pasākumus (choir-up jeb lielkoris). Tā būtu iespēja ikvienam interesentam reizi mēnesī draudzīgā gaisotnē sanākt uz sadziedāšanos bez nepieciešamības izturēt jebkādu atlasi.

Pieteikties dalībai korī iespējams, aizpildot anketu. Šī gada 13. un 14. oktobrī notiks dalībnieku noklausīšanās, kur katram būs iespēja parādīt savas dziedāšanas prasmes un kopā ar diriģenti Katrīnu Jēkabsoni atrast sev piemērotāko balss grupu. Pēc tam mēģinājumi tiks organizēti piektdienu vakaros.

Vairāk informācijas šeit.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!