Foto: Anna Andersone
 
Aktualitātes
17.01.2024

"Baltic Pride" šogad atgriežas Rīgā

Komentē
0

Lielākais cilvēktiesību notikums Baltijā "Baltic Pride" šogad atgriežas Rīgā no 6. līdz 15. jūnijam. "Baltic Pride 2024" nedēļas kulminācijā notiks gājiens par vienlīdzību "Until we are all equal" ("Līdz mēs visi būsim vienlīdzīgi").

Šogad "Baltic Pride" aicina ikviena sirdij atplaukt un saskatīt dažādības burvību cilvēkos mums apkārt. Rīkotāji uzsver: "Mēs ikkatrs, gluži kā ziedi, esam atšķirīgi savā būtībā un visi kopā veidojam vienu skaistu kopumu – visdažādāko ziedu pilnu pļavu. Ļausim Rīgai uzplaukt kā iekļaujošai un drosmīgai Baltijas pilsētai, aicinot sabiedrību būt arvien pieņemošākai pret ikviena dažādību!" "Baltic Pride" rīkotāji aicina ikvienu, kam rūp cilvēktiesības, līdztiesības, dažādības un iekļaušanas vērtības, paust savu atbalstu un piedalīties "Baltic Pride 2024" gājienā.

Pēc gājiena notiks "Baltic Pride 2024" noslēguma pasākums un koncerts.

"Baltic Pride" ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas LGBTQ organizāciju kopīgi veidots projekts, kas paredz, ka trīs Baltijas valstis vienojas kopīgā praida pasākumā, praidam katru gadu notiekot vienā no Baltijas galvaspilsētām – Rīgā, Viļņā vai Tallinā. Pirmais Baltijas Praids notika Rīgā 2009. gadā un kopš tā laika tas ir izaudzis par nozīmīgu LGBTQ publisku pasākumu visā reģionā. Katru gadu vienai no Baltijas valstīm ir iespēja pievērst īpašu uzmanību sev aktuāliem LGBTQ tiesību jautājumiem un piesaistīt praida ameklētājus no visas Baltijas. Sekojot neatkarības atgūšanas centieniem, kur Baltijas solidaritātei un vienotībai bija nozīmīga loma, arī praidu kustība saskatīja nozīmīgu ieguvumu, Baltijas valstīm stāvot plecu pie pleca cīņā par LGBTQcilvēku līdztiesību.

Uzzināt vairāk par LGBTQ kopienas un "Baltic Pride 2024" aktualitātēm iespējams "Riga Pride" un "Baltic Pride" sociālajos tīklos.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!