No kreisās: Vladislavs Nastavševs, Gints Gabrāns un Ieva Ozoliņa
 
Aktualitātes
25.04.2017

Autora balvu 2017 saņem Nastavševs, Gabrāns un Ozoliņa

Komentē
0

24. aprīlī paziņoti autoru  biedrības AKKA/LAA rīkotās Autora balvas 2017 ieguvēji – mākslinieks  Gints Gabrāns, režisors Vladislavs Nastavševs un kinorežisore Ieva  Ozoliņa.

Ceturto gadu  Autoru dienās, ko autoru biedrība AKKA/LAA ik pavasari rīko saistībā ar  Pasaules grāmatu un autortiesību dienu 23. aprīlī un Pasaules  intelektuālā īpašuma dienu 26. aprīlī, kolēģi godina autorus par  augstvērtīgu un pārsteidzošu veikumu, kas publiskots laikposmā no 2015.  gada marta līdz 2017. gada februārim ieskaitot. Šoreiz Autora balvai  bija pieteikti 9 darbi. 22. marta sēdē AKKA/LAA padome, apspriedusi  pieteikumus, vienbalsīgi nolēma piešķirt Autora balvu 2017 trim  autoriem:

Gintam Gabrānam par virtuālo jeb paplašinātās realitātes skulptūru "SAN Liepāja" (2016. gada decembris);

Vladislavam Nastavševam par izrādi "Cerību ezers" (pirmizrāde JRT 05.06.2015),

Ievai Ozoliņai par filmu "Mans tēvs baņķieris" (pirmizrāde 04.05.2015).

Autoru  biedrības AKKA/LAA Autora balva ir izveidota 2014. gadā. Tās mērķis ir  uzturēt Latvijas kultūras radītāju savstarpējās koleģiālās solidaritātes  garu, atzīmēt izcilus autoru  sasniegumus jebkurā darbu veidā un žanrā,  stiprināt intelektuālā darba veicēju pašapziņu un pievērst uzmanību  autoru organizācijai, kas nodrošina autoru mantisko tiesību īstenošanu  Latvijā. Ar šo balvu autori cildina pārsteidzošus un spēcīgus kolēģu  darbus, kuri radoši iedvesmojuši vai provocējuši citus autorus ar  novatorismu un profesionalitāti.

Autora  balvu piešķir Latvijas autoram par vienu darbu, kas publiskots  iepriekšējo divu gadu laikā no marta līdz februārim ieskaitot.

Autora balvu un ar tās pasniegšanas sarīkojumu saistīto finansējumu nodrošina AKKA/LAA Kultūras un izglītības fonds.

Balvas tiks pasniegtas š.g. 25. aprīlī Autoru pusdienās.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!