Aktualitātes
11.04.2017

Ansamblis "Manta" izdod albumu "Karaliene Anna" un izziņo koncertus

Komentē
0

13. aprīlī savu otro albumu "Karaliene Anna" izdos ansamblis "Manta", kas izziņojuši arī pavasara un vasaras koncertus vairākās vietās Latvijā.

Paši mūziķi par jauno albumu raksta: "Tās ir deviņas dziesmas tumšās noskaņās, krāsainos aranžējumos. Ja esat dzirdējuši līdz šim publicētās dziesmas "EvaEva" vai "Zīme", tad jums ir zināms priekšstats, par ko ir runa. "Mantas" instrumentu klāstu šoreiz papildina arī klavieres, ko uz trīs mēnešiem nometinājām Ingus Bauškenieka dzīvoklī-studijā. Albumā iekļautas arī trīs dziesmas, kas rakstītas projektam "Buržuāziskās filosofijas marasms", kā arī "Mantas" visu laiku garākā dziesma – deviņminūtīgais disko "Pārestības". Klasiskās 45 albuma minūtes papildina singls ar dziesmu "Bērni", kas rakstīta Kristas Burānes filmai "Domāt Skola" un dziesmas "Halo" astoņu bitu versija, ko veidojis Edgars Mākens."

"Mantas" īpatno skanējumu veido daudzbalsība un oriģināls instrumentu klāsts dažādos salikumos – "Cremona" basģitāra vai sintbass, ģitāras, klavieres, dzīvās bungas un pašradīti sampli, ērģeles "Vermona 2", sintezators "Электроника", "Korg Electronic piano", kā arī īpašais viesis – "Casio VL1".

"Karaliene Anna" ir dzīvs, analogs ieraksts, kas izpildīts šodienai unikālā tehnikā, rakstot un montējot uz lentām ar diviem divceliņu magnetofoniem. Rakstījis, ieraksta laikā miksējis un producējis Latvijas mūzikas veterāns Ingus Baušķenieks savā studijā "Bicycle Systems".

Albums būs pieejams CD, lejuplādei un divās vinilplatēs.

Ansambļa "Manta" debijas albums "Manta" iznāca 2014. gadā, bet 2015. gadā "Mantas" sadarbībā ar vairākiem filozofiem tapa ieraksts "Buržuāziskās filosofijas marasms četrām balsīm ar ansambli".

Ansamblis "Manta" plāno arī vairākus koncertus visā Latvijā: 20. aprīlī Rīgā, "Nabaklab"; 28. aprīlī Kuldīgā, "Zabadakā"; 19. maijā Liepājā, "Fontaine Palace"; 20. maijā Ogres vēstures un mākslas muzejā, Muzeju nakts ietvaros; 16. jūnijā Valmierā, Tautas Harmonijas centrā; 17. jūnijā Cēsīs, mākslas telpā "Mala"; 21. jūnijā Babītē, Annas koku skolā, ceļojošā festivāla "Vadātājs" ietvaros.

Biļetes uz koncertiem Rīgā, Valmierā un Cēsīs iepriekšpārdošanā "Bezrindas.lv".

Albumu iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!