Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
20.07.2023

Aizputē otro gadu pēc kārtas norisināsies dejas festivāls "Horos"

Komentē
0

"Horos" festivāls notiks 19. augustā un pulcēs starptautiski atpazīstamus dejas profesionāļus no Latvijas, Zviedrijas un Lietuvas, kā arī topošos dejas māksliniekus no Latvijas Kultūras un Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijām. Festivāla programma veidota kā vienots veselums, skatītājiem dienas garumā dodoties kopīgā ceļojumā caur dažādas formas dejas notikumiem Aizputes kultūrvietās. 

Programmas kuratori, apvienība "IevaKrish", par šīgada festivālu saka: ""Horos" ir unikāls, jo kā festivāls risinās paralēli pagaidām Latvijā praktiski vienīgajai mākslinieku rezidencei, kas veidota, ekskluzīvi domājot par deju un tās starptautisko attīstību. Šīs formas dēļ arī apmeklētājiem tiek piedāvāta ļoti īpaša iespēja atklāt Baltijas un Skandināvijas māksliniekus un dejas darbus to ļoti dažādās tapšanas stadijās: no agrīnām skicēm un idejām līdz noslīpētām un kritiku izturējušām izrādēm." 

Festivāls sāksies plkst. 13.00 A/S "Kurzemes atslēga" teritorijā (pulcēšanās pie rūpnīcas vārtiem Kalvenes ielā 27). Tajā tiks izrādīti Latvijas Kultūras akadēmijas topošo dejas mākslinieku īsās formas darbi, kuriem sekos Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas horeogrāfijas studentu veidotās izrādes "Car.Star.Bar" uzvedums. Dienas otrajā daļā Aizputes Kultūras namā plkst. 18.00 tiks uzvests apvienības "IevaKrish" topošais dejas darbs "Oblique", kā arī zviedru horeogrāfes Danielas Eriksones (Daniella Eriksson) izrāde "Ranunculus". Programmā visas dienas garumā atsvaidzinoši iestarpināsies rezidējošo mākslinieku topošo darbu skiču prezentācijas un sarunas. Plkst. 21.00 visi festivāla apmeklētāji tiek aicināti pulcēties lokālā "Lapka Hemp" (Liepājas iela 20), kur paralēli lietuviešu drag queen Miss Plastica performancei notiks festivāla noslēguma svinības.

Arī šogad "Horos" festivāls tiek organizēts paralēli divu nedēļu garai rezidencei, kurā piedalīsies dejas mākslinieki no Latvijas – Roberta Gailīte ar Mariju Saveiko, Emīlija Berga, Alise Bokaldere un apvienība IevaKrish –, kā arī zviedru horeogrāfi Ēriks Eriksons (Erik Eriksson) un Daniela Eriksone un lietuviešu dejotāji: Ieva Navickaite (Navickaitė)  un Povils Bastīs (Povilas Bastys).

"Horos" (aizgūts no grieķu vārdiem "χορός"  un  "χώρος" – deja un telpa ) ir dejas kompānijas "Tuvumi" iniciēta un vadīta ilgtermiņa dejas apmaiņas programma, kuras mērķis ir caur mākslinieku rezidenču, viesizrāžu un festivāla organizēšanu veicināt laikmetīgās dejas attīstību un starptautiskā tīklojuma veidošanos.  

Biļetes uz pasākumu ir pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!