Aktualitātes
16.01.2019

Tuksnesī uzstādīta instalācija "mūžīgi" atskaņos "Toto" dziesmu "Africa"

Komentē
2

Namībijas tuksnesī uzstādīta skaņas instalācija "Toto Forever", kas "mūžīgi" atskaņos amerikāņu grupas "Toto" 1982. gada hītu "Africa".

Vācu izcelsmes namībiešu mākslinieka Maksa Zīdentofa instalāciju veido septiņi balti podesti – uz viena uzstādīts MP3 atskaņotājs, kurā ierakstīta "Toto" dziesma, savukārt uz apkārtējiem atrodas seši skaļruņi, kas dziesmu nepārtraukti atskaņo. Enerģiju nodrošina saules baterijas.

Kā stāsta pats mākslinieks, instalācijai atlasīti pēc iespējas izturīgāki materiāli, un viņš cer, ka tā varētu darboties pat 55 miljonus gadu - tieši tik vecs ir pats Namībijas tuksnesis.

"Es gribēju izrādīt dziesmai īpašu godu un fiziski izstādīt "Āfriku" Āfrikā. Daži par projektu ir sajūsmā, savukārt citi uzskata, ka tā ir sliktākā skaņas instalācija pasaulē. Es to uztveru kā lielu komplimentu," sarunā ar BBC stāstījis mākslinieks.

"Toto" ir amerikāņu grupa, kas dibināta 1976. gadā Losandželosā. Grupa izdevusi 17 albumus, un tās zināmākās dziesmas līdzās "Africa" ir "Hold The Line" un "Rosanna".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
2

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!