"Totaldobže" vīzija tenisa korta telpai.
 
Aktualitātes
11.01.2023

"Totaldobže" plāno vērienīgu attīstību un vāc ziedojumus

Komentē
0

Mākslas centrs "Totaldobže", kas kopš 2021. gada darbojas bijušajā RTU fakultātes ēkā Viskaļu ielā, sācis ziedojumu vākšanu, lai turpinātu telpu attīstīšanu par mūsdienīgu kultūras notikumu vietu. "Totaldobže" mērķis ir savākt 5000 eiro, lai iegūtu tiesības apsaimniekot vairākas papildu telpas, kur nākotnē būtu iespējams rīkot vērienīgus koncertus, izrādes un citus laikmetīgās kultūras pasākumus.

Kā uzsaukumā ziedot raksta "Totaldobže" mākslas centra vadītājs Kaspars Lielgalvis, pašreizējās telpas Viskaļu ielā 36 ir mākslas centra attīstībai ļoti piemērotas. "Vide šeit – blakus Ķīšezeram ir pasakaina, telpas – lieliskas un līgums labvēlīgs – noma uz 25 gadiem. Jau divas vasaras šeit ir notikuši koncerti, dejas izrādes, izstādes, reivi, festivāli un dažādi citi pašu un citu organizēti kopumā 35 izglītojoši, izklaidējoši, eksperimentāli un ne tik eksperimentāli mūsdienu kultūras pasākumi. Ir redzams pasākumu rīkotāju intereses un auditorijas pieaugums," raksta Lielgalvis.

Pašlaik ēkā, kur atrodas koncertzāle, pasākumi nenotiek, jo nav atjaunota apkures sistēma, bet ir radusies iespēja iegūt blakus "Totaldobže" mākslas centra koncertzālei esošo iekštelpas tenisa kortu, ģērbtuves un pagrabu. Kā norāda Lielgalvis, līdz ar to "Totaldobže" pārziņā būtu visa ēka. "Tas ļautu darboties daudz brīvāk, vieglāk apsaimniekot un attīstot Totaldobže mākslas centru par vietu, kur baudīt dažādu formātu un mēroga kultūras pasākumus divās blakus esošās liela izmēra zālēs. Te varētu notikt no kamermūzikas koncertiem un laikmetīgās dejas solo izrādēm līdz tehniski sarežģītām starpdisciplinārām izstādēm, izrādēm, koncertiem un reiviem ar 1000 un vairāk apmeklētājiem," norāda Lielgalvis.

Kā min Lielgalvis, visa pirmajos divos gados gūtā peļņa ir investēta telpu uzlabošanā, reklāmā un pasākumu organizēšanā, tomēr, lai iegūtu īres tiesības par bijušo tenisa kortu un citām telpām, līdz 20. janvārim jāiemaksā drošības nauda 5000 eiro apmērā.

"Parasti savām nekomerciālajām aktivitātēm piesaistām līdzekļus no Valsts kultūrkapitāla fonda, Rīgas domes, dažādām ārvalstu institūcijām un fondiem, taču šie līdzekļi 90% gadījumos pilnībā nenosedz to izmaksas," stāsta Lielgalvis. "Papildus ieņēmumus gūstam no biļetēm, ieņēmumiem kafejnīcā, telpu iznomāšanas un organizējot dažādus komerciālus projektus. Katras jaunas vietas attīstības sākumā visa peļņa tiek ieguldīti remontā, telpu pielāgošanā jaunajam lietojumam, auditorijas piesaistei. Pašlaik mums nav rezerves 5000 EUR, tādēļ nolēmām pamēģināt savākt nepieciešamos līdzekļus no jums – mūsu apmeklētājiem, pasākumu dalībniekiem, atbalstītājiem un tiem, kuri uzskata, ka dažādas mūsdienu kultūras norišu vietas arī Rīgas apkaimēs uzlabo sabiedrības psiholoģisko līdzsvaru, domu skaidrību, cilvēcīgumu un dzīves kvalitāti."

Maksājumu var veikt biedrībai “Totaldobre” maksājuma mērķī norādot "Ziedojums Totaldobže mākslas centra attīstībai", konta nr. LV36HABA0551049651244.

"Totaldobže mākslas centru" izveidoja mākslinieki Rīgā, VEF teritorijā, kur tas atradās no 2008. līdz 2013. gadam. Pēc VEF, meklējot jaunu mājvietu, "Totaldobže mākslas centrs" īslaicīgi darbojās bijušajā Preses namā (Rīgā), Muitas mājā (Liepājā), Ūdenstornī (Karostā), mākslas rezidencēs Centro Negra (Spānijā) un MoKS (Igaunijā).

2021. gadā "Totaldobže" mākslas centrs atsāka darbību jaunajās “Free Riga" telpās Viskaļu ielā 36, turpinot izrādīt Latvijas un ārvalstu laikmetīgās mūzikas koncertus, dejas izrādes, laikmetīgās mākslas izstādes, eksperimentālas improvizācijas un starpdisciplinārus pasākumus. Apsaimniekotās telpas tiek dotas arī dažādām citu organizētām aktivitātēm, sākot no konferencēm un izrādēm, beidzot ar studentu ballēm, reiviem un festivāliem. Te notiek arī tango nodarbības un milongas, un ir izveidotas mākslinieku rezidences.

70. gados būvētajā ēkā atrodas padomju stila aktu zāle apjomīgiem pasākumiem (500 sēdvietas vai 1000 stāvvietas bez krēsliem) un vairākas telpas, kurās var notikt mazāki pasākumi, izstādes, nodarbības utt. Te atrodas arī "Totaldobže" kafejnīca. Blakus ēkai, "Viskaļu” pagalmā ir izveidota "Totaldobže" terase, kur arī notiek pasākumi vasarā.


 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!