Foto: Matīss Markovskis.
 
Aktualitātes
21.06.2022

Top bērnu seriāla "Tutas lietas" ukraiņu versija

Komentē
0

Bērnu satura producents "Ausma" uzsācis bērnu seriāla "Tutas lietas" ukraiņu versijas filmēšanu – "Тутині скарби". Galvenajā lomā būs ukraiņu aktrise Lidija Baranova, kas Rīgā bēgļu gaitās nonākusi šī gada martā. Seriāls tiek veidots ar LMT atbalstu, tas būs skatāms brīvpieejā LMT Viedtelevīzijā un raidījuma YouTube kanālā visā pasaulē.

Ukraiņu Tutas lomā iejutīsies divdesmit piecus gadus vecā aktrise Lidija Baranova no Kijivas, kura jau kopš marta dzīvo Rīgā kopā ar savu meitu. L. Baranova Ukrainā ieguvusi augstāko izglītību aktiermeistarībā, mūzikas pedagoģijā un dziedāšanā.  Spēlē klavieres un basģitāru. Pirms kara dziedājusi Kijivas retrodžeza grupā "Luna Luna".

"Sākoties Krievijas iebrukumam Ukrainā, man šķiet, katrs no mums sev uzdeva jautājumu – ko es varu darīt? Kā es varu palīdzēt? Mūsu "Ausmas" komandai ir milzīga pieredze bērnu satura veidošanā, tāpēc sapratām, ka tas, ko varam darīt ir – radīt tikpat mīļu un izglītojošu saturu arī ukraiņu bērniem. Viņiem šobrīd vēlamies sagādāt jaukus mirkļus, savukārt viņu mammām – piecas minūtes atelpas, kamēr mazais darbojas kopā ar varoņiem Tutu, Lapsu un Jaremu" saka raidījuma "Tutas lietas" režisore un "Ausma" vadītāja Marta Selecka.

"Apzinoties, cik traumatisku bērnības pieredzi ukraiņu bērniem sniedzis karš, kas plosa viņu dzimto zemi, atbalstām "Tutas lietu" ukraiņu versiju ar cerību, ka tā kaut uz mirkli ļaus aizmirst par kara briesmām tiem diviem miljoniem ukraiņu bērnu, kas bēgļu gaitās izkaisīti visā plašajā pasaulē. Neviens bērns nav pelnījis piedzīvot tik salauztu bērnību, un mūsu katra pienākums ir darīt visu iespējamo, lai atvieglotu viņu ciešanas un izbeigtu Krievijas agresiju Ukrainā," saka LMT prezidents Juris Binde.

Paredzēts, ka ukraiņu valodā tiks nofilmētas astoņas sērijas, kurās skanēs latviešu bērniem jau pazīstamās dziesmas, vien ukraiņu valodā. Raidījumu visā pasaulē varēs skatīties brīvpieejā LMT Viedtelevīzijā, kur jau pieejamas arī "Tutas lietas" latviešu valodā, kā arī "Ausma" kanālā YouTube.

Raidījums "Tutas lietas" ir paredzēts 2 – 6 gadus veciem bērniem, tas izglītojošā un draudzīgā formātā stāsta un palīdz apgūt mazuļiem viņiem aktuālas lietas. Līdz šim seriāls "Tutas lietas" uzņemts latviešu, angļu, igauņu, zviedru un portugāļu valodās, kā arī dublēts turku valodā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!