Aktualitātes
30.04.2020

Tiks izdots iepriekš nepublicēts Simonas de Bovuāras romāns

Komentē
0

Šoruden klajā nāks 1954. gadā sarakstītais un līdz šim neizdotais franču rakstnieces un feministes Simonas de Bovuāras romāns "Nešķiramās" ("Les inséparables").

Romāna galvenās varones Silvijas prototips ir pati Bovuāra, kura skolas laikā nodibināja ciešu draudzību ar savu klasesbiedreni Elizabeti Lakuānu jeb Zazu. Abas bija nešķiramas līdz pat vidusskolai, taču attiecībām pēkšņu punktu pielika 21 gadu vecās Zazas, romānā sauktas par Andrē, nāve no encefalīta.

Kā norāda romāna izdevēji, tas vēsta par "draudzību starp divām jaunām sievietēm, kuras cīnās pret tradicionālajiem priekšstatiem saistībā ar to, kādai jābūt sievietei 20. gadsimta sākuma Parīzē – šķīstai, dievbijīgai, padevīgai un gatavai jau agrā vecumā atteikties no savām interesēm un vēlmēm".

Romāns sarakstīts pirmajā personā un rakstnieces dzīves laikā tā arī neiznāca, jo Bovuāra to uzskatīja par pārlieku atklātu un personisku. Nesen manuskriptu mātes arhīvos atrada Bovuāras meita, un tiek plānots, ka franču valodā romāns iznāks šīgada oktobrī, savukārt angļu valodā – nākamgad.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!